Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z pralka AMICA PA-45 80B421

kacperbo 26 Apr 2004 22:52 2172 4
    kacperbo
    Level 13  
    Witam,
    mam pewien problem z owa pralka - w czasie prania czasami pralka wydaje dziwne dzwieki - cos w rodzaju zgrzytu lub czegos takiego jakby po rurze przejechac linijka ;) z obserwacji mojem mamy wynika ze najczesciej dzieje sie to podczas wypompowywania wody (ale nie da sie tego tak konkretnie okreslic). Jezeli ktos wie co to moze byc i co z tym zrobic to czekam na odpowiedzi i z gory dziekuje ;)
    jarek.agd
    Level 14  
    Cześć, włącz pralkę i zaobserwuj chwilę kiedy pralka ma wylewać wodę, prawdopodobnie pompka przy starcie wydaje z siebie terkot przez pewną chwilę, wyczyść filtr jak chcesz to zmień pompkę ale nie jest to konieczne gdyż jeszcz powinna jakiś czas pochodzić.
    walo
    Level 14  
    witam
    nie pamietam czy w tym modelu jest zbirnik plastikowy ale jezeli jest metalowy to moze cos metalowego wpadlo pomiedzy beben a zbiornik np(pieniadze :D , zapinka metalowa ze stanika 8O ) itp czesto sie tak dzieje.
    Szkudi
    Level 1  
    Witajcie.
    Mam ten sam model pralki. Mam problem z nią tego typu iż jak jej się zechce to spuszcza wode a jeśli jej się nie chce to nie. Ostatnio sprawdziłem rurki doprowadzające do zaworu są czyste, podobnie drożna jest rura odpływowa. Po tym czyszczeniu włączyłem pralkę na 1 program (30 st. C), pralka była pusta i wszystko działało jak należy. Na drugi dzień chce zrobić pranie i... kicha podczas prania wyskakuje błąd nr 3.
    W jednym z postów (dotyczących innego modelu) sugerują aby wymienić płytkę i pompę. Jeśli tak czy możecie mi napisać na jaką płytkę ( jeśli to konieczne, ale nie koniecznie chciałbym ją wymieniać) i jakie mogą być orientacyjne ceny pompki i płytki.

Pozdrawiam i proszę o jakąś odpowiedź.
    staszekf
    Level 33  
    Do wmiany silnik pompy cena około 40 zł.