Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw passat b5fl 2003 2.0 benzyna moduł komfortu+ czujnik temp

kzaw 09 Apr 2009 11:32 3235 6
    kzaw
    Level 27  
    Panowie mam pytanie dotyczące sygnalizacji otwarcie drzwi.Mianowicie mam passata b5 2003 r sprowadzonego z anglii.wszystko w nim działa prawidłowo poza sygnalizacją otwarcia drzwi na wyświetlaczu, tzn. gdy otwieram prawe drzwi na wyświetlaczu pokazuje mi że mam otwarte lewe, gdy otwieram lewe pokazuje że prawe.dotyczy to tylko drzwi przednich.czy można to przeprogramować, ewentualnie jak.posiadam vaga 311 oraz 2.08 pl.
    Jest jeszcze drugi problem, a mianowicie wymieniłem czujnik temperatury g2 ponieważ nie wskazywał mi wogóle temp na desce.po wymianie na wskaźniku w ciągu 5 min pojawia się temp 90 st, poza tym co chwilę włącza się wentylator na chłodnicy.co może być przyczyną?
    sladi
    Level 17  
    z sygnalizacja drzwi to pewnie ktos robiac przekładke nie pozmienial silników w drzwiach na europejskie i kompfort nadal widzei angielskie, w tym roczniku o ile dobrze pamietam po canie to nie da sie tak po prostu pozmieniac kabelków.z tym czujnikiem to wyglada mi na zle dobrany (rezystancja)wiatrak sie włancza bo sterownik widzi wysoka temperature.
    seatalt
    Level 11  
    kolego wymień moduły na przednich drzwiach lub odczytaj vagiem ich numery i podaj. Powiem ci czy masz angielskie czy polskie. Wymień czujnik temperatury, chyba masz niewłaściwy
    gka3
    Level 17  
    Czy to auto po przekładce ?
    Masz stare Vag'i do tego auta musisz mieć coś młodszego.
    sladi
    Level 17  
    passat z tego roku robi sie bez problemu zwykłym kabelkiem kkl
    gka3
    Level 17  
    Co do kabelka to się zgodzę.
    kzaw
    Level 27  
    A wiéc jeli chodzi o wskazania komputera , tzn sygnalizacje otwartych drzwi to przeprowadzilem przewody z jednych dzrwi do drugich i przepialem przewody z krancowek.Zamienilem miejscami i wszystko gra.Z wlaczaniem wentylatora sprawa wyjasnila sie sama przypadkowo.A mianowicie wyjalem czujnik ktory znajduje sie przy chlodnicy a by spisac jego nr.Pow yjeciu przeczyscilem go, troche syfu splynelo z chlodnicy.I po wlozeniu z powrotem i nalaniu plynu wszystko wrocilo do normy.