Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

OPEL SC201(C) Philips - po 2 sekundach się wyłącza

Kubasan 09 Kwi 2009 15:53 1969 5
  • #1 09 Kwi 2009 15:53
    Kubasan
    Poziom 16  

    Witam!!

    Radyjko tak w temacie OPEL SC201(C) 90 381 124 Philipsa. Otóż radio po włączeniu na chwile się włączą po czym po około 2 sekundach samo się wyłącza. Obadałem radio i nie zauważyłem niczego co mogłoby to powodować. Przeczytałem gdzieś na forum że jest to przyczyna uszkodzonej zawartości pamięci. Podmieniłem więc wsad i w dalszym ciągu jest to samo. Może ktoś posiada jakiś dobry oryginalny wsad do tego radyjka, lub ktoś wie co może to powodować. Z góry dziekuję za pomoc!!

    Dodam jeszcze że wyświetlacz pokazuje datę, gdy włączę radio przez chwile widać SAFE po czym się wyłącza i wraca do daty!! RAdio podłączam na stole do wyświetlacza z Astry II.

    Pozdrawiam

    0 5
  • #2 09 Kwi 2009 22:17
    szapet
    Poziom 21  

    Witam ja bym posprawdzał dokładnie elektronikę bo uszkodzenie może być nie w oprogramowaniu ale jak twierdzisz że to wina wsadu to spróbuj ten pozdrawiam.

    0
  • #3 10 Kwi 2009 08:51
    amator2
    Poziom 17  

    Ten wyświetlacz nie bardzo współpracuje z tym radiem. Włącz radio bez włożonej wtyczki od wyświetlacza. Po paru sekundach włóż wtyczkę i naciśnij jakiś klawisz z cyfrą, powinno być dobrze. Poza tym to radio zazwyczaj ma mnóstwo zimnych lutów. Trzeba je dokładnie obejrzeć.
    Pozdrawiam
    Sławek

    0
  • #4 15 Kwi 2009 20:58
    Kubasan
    Poziom 16  

    Zrobiłem tak jak pisano, radio tez posprawdzałęm. Załatwiłem wyświetlacz od Astry I i podłączyłęm, jednak w tym przypadku na wyświetlaczu cały czas tylko data, po włączeniu radia nawet na chwile się nie włącza w tryb wpisywania kodu. Kilka razy sprawdzałęm podłączenie i było wporządku. Wzorowałem się na podłączeniu ze strony www.studio24.prv.pl więc chyba powinno być ok. Nie wiem co w tym przypadku może być?? Pozmocy...


    Pozdrawiam

    0
  • Pomocny post
    #5 15 Kwi 2009 23:06
    amator2
    Poziom 17  

    Jeśli nie jesteś pewny wyświetlacza i potrafisz zaprogramować odpowiednio pamięć eeprom - wyłącz kod. Możesz włączyć wtedy radio bez wyświetlacza i sprawdzić sam odbiornik.

    Pozdrawiam
    Sławek

    0
  • #6 16 Kwi 2009 09:57
    Kubasan
    Poziom 16  

    Wyłączyłęm kod. Radio działa. Nawet wyświetlacz w tym przypadku zaczął pokazywać tyle że od Astry II. Na wyświetlaczu od Astry I w dalszym ciagu nic. Dzięki za pomoc chodziło mi tylko o przetestowaniu radia czy działa poprawnie.

    Pozdrawiam

    0