Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pralka AEG Oko Lavamat 72520 W. Błąd C3 i Cd.

viela 09 Apr 2009 18:12 5228 4
    viela
    Level 10  
    Wyskakuje błąd C3 podczas płukania. W czasie płukania pralka wariuje i nabiera strasznie dużo wody, potem wyświetla się błąd c3. Potem błąd znika i pralka spuszcza trochę wody, a potem jakby przestaje prać. Trzeba samemu włączyć odpompowanie a potem wirowanie.

Po włączeniu przycisku start po wybraniu programu czasami pralka wydaje dziwne dźwięki i pojawia się błąd Cd. Trzeba się namęczyć i pokombinować żeby program się włączył.
    marqs-60
    Level 20  
    Witam. Przede wszystkim sprawdź >>wyczyść układ hydrostatu ( użyj funkcji szukaj),sprawdź filtr,wąż spustowy -choć pewnie silnik pompy będzie do wymiany.Pozdrawiam.
    viela
    Level 10  
    ALe ona na ogól pierze. Da się wyprać pranie normalnie. Tylko jest problem z włączeniem programu. A błąd C3 wyskakuje tylko czasami więc może złe ustawienie węża?
    ROBSON33
    Admin of household appliances group
    marqs-60 wrote:
    Witam. Przede wszystkim sprawdź >>wyczyść układ hydrostatu ( użyj funkcji szukaj),sprawdź filtr,wąż spustowy -choć pewnie silnik pompy będzie do wymiany.Pozdrawiam.

Zastosuj się do powyższych rad.
    viela
    Level 10  
    A błąd Cd przy włączaniu programu o czym może świadczyć? Nie mam polskiej instrukcji.

Wiem o co chodzi:) Nóżki są źle wyregulowane. Jak się pralkę lekko do tyłu przechyli to się włącza. To jest powód błędu Cd. A C3 się już nie pojawia.

Moderated By mrhari:

Proszę nie pisać postu pod postem. Używamy przycisku "zmień"
    scaliłem.