Witam.Zauważyłem dziś ze na wolnych obrotach zaczeło świecić ciśnienie oleju.Najpierw delikatnie mrugało i zaczeło świecić.Po dodaniu gazu gaśnie.Poczekałem godzine,sprawdziłem stan oleju jest miedzy min a max, zapaliłem ponownie i juz nie świeciło tyle że auto troche ochłodneło i dało sie zauważyć ze obroty były wyższe niż jak wtedy gdy zaświeciła sie lampka. Co może być powodem ?Powiem też ze w ten dzień zanim go zaparkowałem i zauważyłem lampke dostał troche po garach na placu manewrowym jak chodzi o temperature bo włączał sie wentylator ale później przejechałem 10 km do domu i podczas jazdy nic sie nie świeciło a temperatura cały czas w normie.Myśle że to nie powinno być powodem ale nie wiem.
Wie ktoś może jaka jest norma spalania oleju w tym typie? ma przejechane prawie 140 tyś ale silnik chodzi bardzo dobrze jednak wlałem mu już 1L oleju 15w40 bo taki tam był a mam go pół roku i przejechałem może 2-3 tyś km,dokładnie nie jestem w stanie sprawdzić. Zgóry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam
Wie ktoś może jaka jest norma spalania oleju w tym typie? ma przejechane prawie 140 tyś ale silnik chodzi bardzo dobrze jednak wlałem mu już 1L oleju 15w40 bo taki tam był a mam go pół roku i przejechałem może 2-3 tyś km,dokładnie nie jestem w stanie sprawdzić. Zgóry dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam