Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działają urządzenia pod USB - czyżby uszkodzone porty ?

14 Kwi 2009 10:32 3234 8
  • Poziom 9  
    Witam
    Nie działa mi pendrive od jakiegoś czasu.Po włożeniu jakiś czas go szuka instaluje a potem wyświetla komunikat z żółtym wykrzyk. w menadżerze urzą. nie można uruchomić tego urządzenia kod 10 .Dodam że u kolegi ten pendrive działa normalnie .mam orginalnego xpeka ,laptop fujitsu siemens z czterema portami usb i w żadnym nie działa pendrive .Nawet kolegi pene nie chce czytać.jak włączam kompa z penem to miga w nim dioda i w pemnym momencie zatrzymuje się ładowanie sys. i wyskakuje napis błąd urządzenia ,wtedy wyciągam pena. i system idzie dalej .chyba podałem wszystkie wskazówki tego problemu .pozdrawiam

    Proszę poprawić post.
    Zdania rozpoczynamy wielką literą.
    mat_ed
  • Poziom 12  
    Może sterowniki od usb? Mogłeś np usunąć jakiś plik przez przypadaek
  • Poziom 9  
    Cześć może sterownik ale jak u kumpla działa to i u mnie powinien ,nawet system przeinstalowałek i nic ,co tu robić?
  • Poziom 43  
    1. Poprawić post tak jak prosiłem.
    2. Sprawdzić jak zachowują się urządzenia podłączone do portów USB z własnym zasilaniem.
  • Poziom 35  
    1. Zrób to co kolega napisał wyżej.
    2. Zrób sobie (u kogoś) boot'owalnego pendrive'a i zobacz czy system Ci odpali z czegoś takiego.
    3. Jaki to konkretnie model notebooka?
  • Poziom 9  
    Zrobię tak jak mówicie ,a model laptopa (amilo L 1310G)
  • Poziom 9  
    Witam szanownych Kolegów.
    Okazuje się jednak że to chyba system szwankuję ,a nie daj Boże laptop.Mianowicie podłączyłem dziś aparat fotog. i jest taka sama sytuacja co z pendraiwem .Możecie mi pomóc opanować ten problem .Pozdrawiam
  • Poziom 35  
    Sprawdź jeszcze boot'owalnym pendrive'em. Jak system nie ruszy z pendrive'a to będziesz już pewien, że to kwestia sprzętu. Jak ruszy, to będziesz mógł dalej się zastanawiać :P
  • Poziom 9  
    Dzięki Kolego zrobię tak jak mówisz,a może masz jeszcze jakiś pomysł?

    Dodano po 5 [godziny] 44 [minuty]:

    Witam .
    Mam dobrą wiadomość wszystko wróciło do normy i pendraiw działa jak należy .Zainstalowałem ponownie xpeka i chodzi jak trza .pozdrawiam