Witam.
Mam zamiar kupić wzmacniacz kenwood kac 723 do mojej tuby głośnik 30cm i nie wiem czy warto ma może ktoś ten wzmacniacz i może podzielić się informacja jak on sie sprawuje i czy jest warty kupna.
Witam.
Zgadza się koledzy napisałem tuba bo nie wiem jak sie nazywa to poprawnie ale mniejsza z tym może być walec a co do głośnika to tez nie wiem co za moc wiem tylko za ma 4ohm i średnice 30cm kupiłem kiedyś na allegro taki tani zestaw z voicemkraftem , niby tam cos gra ale własnie potrzebował bym lepszy wzmacniacz i właśnie mi chodzi o taki 2 kanałowy w cenie tylko do 150zł , mam takiego na oku kenwooda kac 723 używke za 110zł albo nowego jensona apollo 2000 za 130zł i nie wiem co kupić nie chcę pakować więcej kasy w zmacniacz tylko chodzi żeby można bylo zmostkowac na tą rure z głośnikiem
ja Ci powiem że niedawno zakupiłem sobie kenwooda tylko że trochę inny model bo KAC-624. Mój ma niewiele mocy bo zaledwie około 20W na kanał(4 kanałowy) ale zdziwiłbyś się jaką jakość dźwięku oraz dynamikę potrafi pokazać wydaje mi się że jeśli masz okazję kupić mocny wzmak i do tego firmowy za śmieszne pieniądze to nie zastanawiaj się Żaden "piździng" ani vk nie zagra tak jak firmowy sprzęt sam się o tym przekonałem na przykładzie mojego wzmaka i teraz powolutku zamierzam wymieniać całe CA na firmówki pozdr
Czaku89 powiem Ci że mój kenwood niby jest za słaby do mojej skrzynki z głośnikiem 10" (głośnik ma ponad 100W a wzmacniacz 40W w mostku) ale naprawdę wzmacniacz daje radę może nie jest głośno a klapa bagażnika nie podskakuje do góry ale niskie tony są poprostu ładne widziałem środek tego kenwooda co w temacie i nie wiele się różni od mojego poza mocą.Myślę że tą jego "tubę" spokojnie napędzi w mostku
przeglądam ten serwis kilka razy dziennie, i powiem , że stoi już jakiś czas
jeżeli chcesz coś dobrego a taniego to może rozejrzyj się za jakimś magnatem może classic 180 ( za 80zł z przesyłka Ci puści ) ja się z kolesiem dogadałem i miał pójść za 70zł z przesyłka tylko coś mi wypadło i niestety kupić nie mogłem
a o tej firmie gdzieś czytałem ale nie wiem za bardzo co to może być warte , może koledzy się wypowiedzą na jego temat
Witam koledzy.
RAMZES właśnie zastanawiam się nad tym kenwoodem bo czytałem kolesia dwa negatywy i tylko były te dwa negatywy o wzmacniaczach i nie wiem czy go nie odpuścić ale znalazłem Blaupunkta GTA 200Flesh używke i nie wiem czy brać takiego.
Co do głośnika rozebrałem tom moją rurę i znalazłem na allegro taki sam głośnik co ten mój.
30cm 80 WATT MAX 240 WATT Pasmo 30 - 4000Hz zdięcie dodałem , a własnie co do tego vojckrafta czy jak mu tam to właśnie mam taki jak na zdięciu lipa wiem bo ciagnie z jednego kanału nie darady zmostkować no ale jakoś tam słychac te walenie ale nie tak mocno i mam rebus. znalazłem na necie jak zrobic skrzynie i sobie zrobie niewielkim kosztem ze starych mebli , a tak wracajac do tematu jaki waszym zdaniem jest ten głośnik ( zaraz powiecie ze to lipa ) no ale moim zdaniem jak ma 30cm to powinien dac rade , i co powiecie na tego Blaupunkta a z tym Magnatem za 80zł może byc coś nie tak.
Jedyne co mi się nie podoba w tym głośniku to jego zawieszenie - raczej coś co ma takie zawieszenie nie da dużo basu.Sam mam mało markowy głośnik w swoim subie i nie skarżę się na niego.Powiem Ci tak - jeśli masz kaske to zakup np jakiegoś jbl lecz jeśli budżet ograniczony to zostaw ten głośniczek Wzmacniacz blaupunkta możesz śmiało brać, miałem już trochę sprzętu tej firmy w domu i samochodzie i się spisywał pozdr
Witam
Posiadam w/w wzmacniacz i mam pytanie. Jak załączę ten wzmacniacz to dioda na nim zapali się na zielono a po chwili na czerwono. Wzmacniacz gra jest sprawny. Czy ta dioda powinna świecić na czerwono? Czy może jest coś uszkodzone?
Z góry dziękuję za odpowiedz
Pozdrawiam