Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TOSHIBA Sattelite L10-204 - zasilanie przerywa

19 Kwi 2009 10:50 1598 2
  • Poziom 2  
    Witam,

    Moj laptop ma juz prawie 4 lata i cos zaczelo sie psuc z zasilaniem. Raz ladowalo raz nie. kupilem nowy oryginalny zasilacz i nadal nie laduje mi poprawnie laptopa (bez baterii - ta sie zepsula). Tzn czasami cos zalapie i wtedy laduje przez 1 lub dwa dni. W miedzy czasie sam mi sie wylaczy ze 3 razy, a za czwartym tak mi sie wylaczy, ze nie moge go juz wlaczyc.

    Co ciekawe miga dioda, że brakuje energii (tylko gdy podlaczone jest zasilanie) - czyli tak jakby laptop wykrywal ze jest zasilanie, ale nie chcial do siebie dopuscic energii. Obecnie w ogole nie chce mi sie wlaczyc. Gdy wkładam wtyczke do laptopa powstaje tez cichy dzwiek, jakby syczenie, ale laptop sie nie wlacza, jakby w ogole nie mial zasilania!

    Sparwa jest o tyle dramatyczna ze wlasnie zaczalem pisac moja mgr i mam zamiar obronic sie do czerwca (sic!) a bez laptopa ani rusz!
    Z gory dziekuje za pomoc!

    Lukasz
  • Poziom 20  
    Zacznij od sprawdzenia gniazda zasilania na płycie.
    P.S. oczywiście warto również sprawdzić zasilacz i sam wtyk ,jeżeli laptop uruchamia się raz na jakiś czas to wieksze prawdopodobieństwo jest że uszkodziło się mechanicznie gniazdo na płycie głównej.
  • Poziom 2  
    nie bede ukrywal że ze mnie to raczej mini-elektrodka a nie elektroda i to, co napisales brzmi dla mnie awykonalnie. ale jesli jakas bystra i pomocna osoba z krakowa chcialaby sie podjac proby naprawienia to ugoszcze herbatą i ciastem no i oczywiście wynagrodze pieniężnie.

    sam tez moge cos pokombinowac ale grzebanie przy plycie to chyba o poziom za wysoko dla mnie :)