Witam! (:
Problem jest dla mnie co najmniej dziwny. Udostępniam łącze Dialnet po Wi-Fi routerem Linksys WAG54GS. Laptop łącze wykrywa, określa jakość sygnału jako bardzo dobrą, ale działa... bardzo niestabilnie. Strony ładują się baaaaardzo długo, a czasem wcale. Jeszcze częściej się zdarza, że jakaś strona internetowa ładuje się tylko w części, a później... stoi.
Firmware routera jest w wersji 1.01.03.
Moje ustawienia Wi-Fi są następujące:
Zakładka Basic Wireless Settings:
- Wireless Network Mode: Mixed
- Wireless Network Name (SSID): linksys
- Wireless Channel: 11 - 2.462 GHz
- Wireless SSID Broadcast: Enable
- Wireless SES Function: Enable
Zakładka Wireless Security
- Security Mode: WPA2-Mixed
- Encryption: TKIP + AES
- Passphrase: kod
- Key Renewal: 3600 seconds
Zakładka Wireless Access - nie miało żadnego wpływu, czy ustawiałem na Allow All, czy Restrict Access i zastrzegałem dostęp tylko dla jednego adresu MAC.
Za Advanced Wireless Settings się nie brałem.
Co może być przyczyną takiej niestabilnej i wolnej pracy Wi-Fi? Sprawdzałem to na różnych odległościach i za każdym razem było tak samo :/
Problem jest dla mnie co najmniej dziwny. Udostępniam łącze Dialnet po Wi-Fi routerem Linksys WAG54GS. Laptop łącze wykrywa, określa jakość sygnału jako bardzo dobrą, ale działa... bardzo niestabilnie. Strony ładują się baaaaardzo długo, a czasem wcale. Jeszcze częściej się zdarza, że jakaś strona internetowa ładuje się tylko w części, a później... stoi.
Firmware routera jest w wersji 1.01.03.
Moje ustawienia Wi-Fi są następujące:
Zakładka Basic Wireless Settings:
- Wireless Network Mode: Mixed
- Wireless Network Name (SSID): linksys
- Wireless Channel: 11 - 2.462 GHz
- Wireless SSID Broadcast: Enable
- Wireless SES Function: Enable
Zakładka Wireless Security
- Security Mode: WPA2-Mixed
- Encryption: TKIP + AES
- Passphrase: kod
- Key Renewal: 3600 seconds
Zakładka Wireless Access - nie miało żadnego wpływu, czy ustawiałem na Allow All, czy Restrict Access i zastrzegałem dostęp tylko dla jednego adresu MAC.
Za Advanced Wireless Settings się nie brałem.
Co może być przyczyną takiej niestabilnej i wolnej pracy Wi-Fi? Sprawdzałem to na różnych odległościach i za każdym razem było tak samo :/