Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak FM radio fabryczne z Toyota Corolla

atay 19 Apr 2009 16:43 9360 8
    atay
    Level 11  
    jako poczatkujacy chcialbym sie dowiedziec, co mniej wiecej moglo sie uszkodzic w moim przypadku.

Ostatnio jadac samochodem wlaczylem radio i uslyszalem bardzo duze szumy, prawie ze brak dzwieku, wiecej szumow, wsluchujac sie bardziej mozna probowac odgadnac co za piosenka leci.
    Pomyslalem, ze cos z koncowka mocy moglo pojsc, ale przelaczylem na AM, odbior OK (jak na AM), wlozylem kasete magnetofonowa i tez ladnie bylo slychac dzwiek.

W zwiazku z tym pomyslalem ze moze antena FM sie odlaczyla, dlatego tak zle lapie. Ale odkrecenie anteny na dachu poskutkowalo tym, ze nic nie bylo slychac w radiu oprocz szumow, wiec wydaje mi sie ze to tez nie jest wina anteny. Dlatego prosze madrzejszych o pomoc, co moglo tutaj pasc i jaki moze byc tego koszt.

Jesli chodzi o model radia to jest to radio fabrycznie montowane w Toyocie Corolli, zintegrowane z deska w samochodzie, wiec nie idzie go wyciagnac i modelu tez nie znam :)

Pisząc posty należy używać polskiej czcionki. Regulamin pkt 15 i 10.9. Popraw swoje posty. damiancz
    SZYMON BYDGOSZCZ
    Level 38  
    Jeśli jest to radio bez wyśwetlacza to na 99 % padła głowica ukf. To samo w radiach z wyswietlaczem w corolli 02-04 ze starym typem płyty głównej.
    jk26
    Level 18  
    Witam głowica pewnie tak a konkretniej wiesz może co tam leci ?
    Solyga
    Level 1  
    Witam. Mam Toyotę Corolle z 2000 roku z fabrycznym radiem z wyświetlaczem i też mam taki sam problem. Zaginął mi FM. AM odbiera. Czy ktoś mi mnoże podpowiedzieć co z tym mogę zrobić. Dzięki z góry
    antena
    Level 20  
    Raczej tylko wymiana głowicy wchodzi w rachubę na LA1780lub na LA1781.Próbowałem wielokrotnie naprawić głowice ale skutki były słabe.Jest oferta na Elce z głowicami do tego sprzetu albo szukac z demontazu z innych Panasoników
    atay
    Level 11  
    antena, dzieki wielkie za odpowiedz :)

dla potomnych napisze jeszcze, ze radio znajduje sie nie u gory przy wyswietlaczu, ale na dole jest tam gdzie jest kaseta i nie trzeba rozbierac calej gory zeby sie do niego dostac, tylko dol sciagnac (sruby trzymajace sa pod pokretlami od nawiewu). Teraz to kwestia przelutowania ukladu LA1780 lub LA1781 i powinno dzialac, mam nadzieje :)
    kris-644
    Level 21  
    Witam.
    Ja walczylem z taka Toyotka i zwalczylem przeszczepiając jej glowice z Panasonicka :)
    Krzysiek
    antena
    Level 20  
    Kilka postów wyzej to samo napisałem.Radia oryginalneToyoty sa na bazie Panasonica.
    juniorek13
    Level 2  
    witam mam taki sam problem w yarisie 99r padła głowica brak fm symbol 12-3310 97011# gdzie można kupić zamówić taka głowice lub zamiennik prosze o pomoc link tel sprzedawcy pozdrawiam dziekuje