Cześć Koledzy. mam kompa zbudowanego na płycie GIGABYTE MA78G-DS3H. Grafika jest oparta na wbudowanej Ati Radeon HD3200. Z płyty sa trzy wyjścia: DVI, D-SUB oraz HDMI. Podłączyłem monitor do wejścia D-SUB i telewizor do gniazda HDMI. Niestety dzieją się dziwne rzeczy. jak mam załączone oba monitory, to komp wyświetla na jednym wszystko, a na drugim tylko pulpit bez ikon itd. Próbowałem ustawić rozdzielczość taka samą na obydwa monitory, nic to nie daje. Jak na monitorze 1 mam rozdzielczość 1280x1024, to telewizor pokazuje mi rozdzielczość 1080p ( jako drugi monitor) i nie odpala filmu ( dźwięk jest). Jak ustawię telewizor jako monitor domyślny to dział komp na telewizorze, nie działa na monitorze. Jak chcę powrócic do korzystania tylko z monitora, to musze wyjąć kabel HDMI inaczej nic nie jestem w stanie zrobić, mimo że telewizor jest odłączony od sieci. Co zrobic, aby mozna było jednocześnie kozystac zarówno z monitora przy kompie (LCD 17") i telewizora jako drugi monitor. Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem najnowsza wersję
Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:
obraz juz mam, ale dżwieku niestety brak, help
Dodano po 1 [godziny] 37 [minuty]:
obraz juz mam, ale dżwieku niestety brak, help