Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    rpk
    Level 26  
    Witam. Zamierzam kupić takie autko mam kilka szt sprowadzanych roczniki 2000 w cenie do 20tyś. Czy ktoś tym jeździ może jakieś sugestie co w nich pada na co uważać przy tym modelu przy zakupie?

Jak się spisują te silniki bo autka mają 130-200 tyś km ile wytrzymują?

Będę wdzięczny za każdą sugestię do tej pory nigdy nie miałem opla i nie mam zdania wyrobionego.
    Mateju
    Level 11  
    Ja osobiście nie posiadam Opla ale mój znajomy ma i często miałem okazje z nim jeździć w długie trasy po calej polsce. Kupil go z przebiegiem 99 tyś sprowadzony z holadnii rocznik 2003, 2.0 TDI. No i powiem że jest dość solidne. Miejsce na 7 osob (nie raz jeździliśmy własnie w 7dmio osobowym komplecie). Posiada to auto już ponad rok i było dość mocno używane a póki co mial jedną awarie - jakaś uszczelka mu poszła bo olej kapał. Nic pozatym. Wdług mnie ciekawe auto, zrywne. Blacha w porzadku żadnych oznaków rdzy. silnik nie chodzi wcale głośno. wyposarzenie całkiem niezłe.
    plwro
    Level 12  
    Mam zafirę 2002r 2.0DTI z przebiegiem 228.000 km - poza wymianą elementów eksploatacyjnych tylko jeden problem - uszkodzenie pompy wtryskowej przy 202.000km(duże problemy z odpaleniem po długim postoju (powyżej 24h)- naprawa około 3500zł i jeszcze jedno - moje auto zaczyna delikatnie korodować .
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    Pompa z elektronika( za te 3500 )to bardzo częsta awaria w tych autach pow 250tys.Więc zainwestuj 200zł przed kupnem na diagnozę... ( uwaga ta dotyczy wszystkich nowoczesnych diesli) i dlatego jestem przeciwnikiem używanych diesli często z niewiadomym przebiegiem, bo poprzednicy sprzedają nadchodzący problem następnemu właścicielowi. Zaufany szpec ( Pan Miecio- na słuch)do diesla już nie wystarczy...Wolałbym zagazowaną 2-litrówkę w sekwencji, który kupisz taniej i taniej będziesz jeździł, a za te 3,5 tysia to kupisz sobie 2 takie silniki, albo drugiego anglika na części -w razie awarii...
    rpk
    Level 26  
    Czyli nie jest z nimi tak tragicznie. Na oku mam 2000r 140k przebiegu silnik 2.0 DTI za 19 tyś zł. Przebieg podobno udokumentowany co na dniach będe miał okazję sprawdzić. Auto sprowadzone po opłatach. Jeśli przebieg jest prawdziwy to chyba auto warte tej kasy?

Przymierzam się też do tej :
    http://otomoto.pl/opel-zafira-comfort-bezwypadek-100procent-C8463297.html

lub ewentualnie te scenica

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8382592