Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie działa karta blueconnect MERLIN XU870

mirekm84 24 Apr 2009 11:33 2956 4
    mirekm84
    Level 11  
    witam wszystkich, mam taki problem z pewnym dziadostwem. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem internetu od ery z kartą sieciową MERLIN XU870 . Problem jest taki że nie mogę jej zainstalować, kilka miesięcy temu działała
    a teraz jak ją wkładam do mojego netbooka i uruchamiam moją aplikacją MOBIL LINK to mi pisze inicjacja urządzenia i tak przez kilkadziesiąt minut i nic, nieraz jak instaluje od nowa to że niby nie zainstalował się do końca z powodu jakiegoś problemu z portem Huwei raz lampka świeci ciągle przy inicjacji urządzenia czyli w tedy jak go szuka a jak wyjmę kartę i włożę ponownie to wyskakuje z koleji komunikat w programi że nie wykrył urządzenia? sprawdzałem też na nowym systemie, sprawdzałem też na kolejnym netbooku mojej siostry i na każdym jest to samo mogła się coś uszkodzić ta karta, bo ściągnąłem też sterownik do niej ze strony ery i dalej jest ten sam komunikat

Będę wdzieczny za pomoc

Pozdrawiam
    jokrasa
    Level 28  
    Podejrzewam, że karta została uszkodzona. Gdzie Ty ją trzymałeś?
    mirekm84
    Level 11  
    zawsze byłą trzymana w pudełku oryginalnym w barku, nie była ruszana z 4 miesiące:/

Dodano po 5 [minuty]:

jeszcze dodam że teraz chciałem ją zainstalować ponownie pobrałem oprogramowanie ze strony producenta i pojawił się komunikat:
    nie można otworzy klucza: HKEY_LOCAL_MACHINE\...\Clsid zweryfikuj czy masz odpowiednie prawa dostępu do kluza lub skontaktuj się z personelem obsługi technicznej
    wojtek_wien
    Level 16  
    Czy nie masz przypadkiem zainstalowanego virtualnego cd (np: DAEMON Tools lub pod.)?
    Jakie masz przyporzadkowanie liter do napedow?

Pozdrawiam
    mirekm84
    Level 11  
    witam
    nie mam żadnego programu do robienia wirtualnych napędów partycji mam kilka: c:systemowa, d,e,f,g,h to partycje podzielone na różne tematy takie jak szkoła,filmy muza i programy.

Blueconnect instaluje na dysku c: i pojawiają mi się takie komunikaty jak wyżej nie wiem czy karta się nie popsuła bo włożyłem kartę sim do komórki do noki i przez nią internet działał tylko przez tą kartę nie chce działać.

Raz świeci ciągle dioda na czerwono przez kilka minut a potem przestaje :/