Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Głośnik na wzmacniaczu tda2003 5-10W 100%części z odzysku.

25 Apr 2009 11:21 6076 13
  • About Author
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous wrote 0 posts with. Been with us since 1978 year.
    Anonymous
    Anonymous  
    psiata
    User under supervision
    Witam.Ogólnie jak na początek przygody z elektroakustyką to całkiem przyzwoicie wykonany projekt,z tym,że taka moja rada na przyszlość żeby dawać trochę krótsze przewody połączeniowe i najlepiej jakby były jeszcze w miarę możliwości ekranowane.Zbyt długie połaczenia są czesto źródlem wielu kłopotów zwłaszcza w tego typu układach.Ważna też sprawa jest prawidłowe poprowadzenie obwodu masy zwlaszcza tej sygnałowej bo w przeciwnym wypadku mogą występować problemy takie jak np.wzbudzanie się wzmacniacza i t. p..W razie problemów z układem, oraz wszystkich zainteresowanych budową podobnego wzmacniacza zapraszam do mnie na gg.Wówczas będe mogł coś poradzić i doradzić. Pozdrawiam.
    kartka421
    Level 10  
    Jakie części do tego użyłeś ?
    Erni90
    Level 20  
    Nie wiem czego ale ja też` dużo rzeczy składam na dywanie :D Wzmacniacz może być, tylko w pająku jakim by nie było zawsze istnieje ryzyko że coś zrobi zwarcie. Napewno na lekcji trochę hałasu to zrobi
    Anonymous
    Anonymous  
    kartka421
    Level 10  
    dzięki :) a mniejwiecej z jakich urządzen to wymontowałes ??:)
    marcinwielki16
    Level 2  
    Z czego jest zasilane to cacko
    Anonymous
    Anonymous  
    pawel01
    Level 24  
    Ładna konstrukcja sam takie cos posiadam i gra dość głośno. Jak dasz baterie z telefonów to bierz takie co maja okoł 1000mAh bo dłużej trzymają. Najlepiej z
    noki
    Anonymous
    Anonymous  
    pawel01
    Level 24  
    Weź baterie od noki bl-5c one mają 1100 mah. Albo jak nie zależy ci na ciężarze to daj paluszki z wkrętarki albo z laptopa.
    Teraz robię małe nagłośnienie na układzie Tesla wymomtowanego ze starego radia samochodowego.
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous