Mam takie pytanie jak zakodowac nowy sterownik bo wymienialem z 6Q0 909 605 B na 1C0 909 605 B i czujniki pod fotelami, ale wyskakuje mi blad 1221 oraz 1222. Jakie są kody tego sterownika. Samochod posiada 4 poduszki przednie i w fotelach i chyba napinacze.
Prosze o pomoc.
wymienilem bo wybita byla poduszka siedzenia pasazera i wogole szwankowal, i wymienilem na ten obecny. Styki pod siedzeniem nie sa zasniedziale wszystko czysyte. Wlasnie nie mam jak sprawdzic kodowania starego bo gdzies mi juz sie zapodzial. Slyszalem ze ten sterownik trzeba jakos zakodowac.
Obecne kodowanie oraz odczyt blokow VAG:
Kodowanie ma 12353, dalej jest VW51 04 01, WSC: 5311
Blok 1
1 zapalnik poduszki kierowcy - CORRECT
2 zapalnik poduszki pasażera - CORRECT
3 zapalnik napinacza pasa kierowcy - NOT INSTALLED
4 zapalnik napinacza pasa pasażera - NOT INSTALLED
Blok 2
1 zapalnik napinacza pasa z tyłu strona kierowcy - NOT INSTALLED
2 zapalnik napinacza pasa z tyłu strona pasażera - NOT INSTALLED
3 wolne - N\A
4 wolne - N\A
Blok 3
1 napięcie zasilania - CORRECT
2 czujnik zajecia siedzenia pasażera - NOT INSTALLED
3 mikroprzełącznik pasa kierowcy - NOT INSTALLED
4 mikroprzełącznik pasa pasażera - NOT INSTALLED
Blok4
1 rozpoznanie zapięcia pasa z tyłu strona kierowcy - NOT INSTALLED
2 rozpoznanie zapięcia pasa z tyłu strona pasażera - NOT INSTALLED
3 rozpoznanie zapiecia pasa z tyłu w środkowego - N\A
4 wolne - N\A
witam mam podobnie tylko ze w galaxym niestety ford sobie nie radzi a vw nie chce tego robić poradziłeś sobie jakoś ? Kodowanie programowe 12621
WSC warsztatu 31480
1co909 605 air bag VW 51 OB 0008
blok 1
zapalnik poduszki kierowcy ok
zapalnik poduszki pasażera ok
Napinacz kier not instal
napinacz pasażera not instal
blik 3
nap zasilania ok
not instal
not instal
not instal
blok 5
zapalnik poduszki bocznej kierowcy ok
zapalnik poduszki bocznej pasażera ok
zapalnik poduszki bocznej tylnej kierowcy nie zainstalowany
zapalnik poduszki bocznej tylnej pasażera nie zainstalowany
blok 8
3 licznik
3 licznik
blok 9
OG
OG
Nie zainstalowany
nie zainstalowany
Błędy takie jak powyżej 1221 i 1222, powracają na wag-u i e-cat .Sterownik wymieniłem po dzwonie jaśki czołowe odpaliły boczne są ok nie ruszane mogę podpiąć stary sterownik i z czytać jak to coś pomoże.
Trzeba zakodować do sterownika czujniki bocznych zderzeń,ale niestety mozna to zrobic w tedy jak sterownik jest nowiutki i czyściutki prosto z półeczki z serwisu ,wiec jedyny ratunek dla ciebie to wyczyszczenie z crascha starego sterownika ,albo nowy sterownik z kompletem czujników oczywiscie z tego samego auta.
[quote="myrek305"]Trzeba zakodować do sterownika czujniki bocznych zderzeń,ale niestety mozna to zrobic w tedy jak sterownik jest nowiutki i czyściutki prosto z półeczki z serwisu ,wiec jedyny ratunek dla ciebie to wyczyszczenie z crascha starego sterownika ,albo nowy sterownik z kompletem czujników oczywiscie z tego samego auta.[/quote
No niestety teraz to i ja już wiem znalazłem dobrego fachowca w swoim mieście i wszystkiego się dowiedziałem i zajęło mu czyszczenie crasch daty 15 minut (koszt taki sobie 100zł) cały myk polega na sparowaniu czujników bocznych i głównego czyli na jednakowym sofcie jest to napisane na sterowniku jak dla mnie już po temacie