Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sterowniki RS232-USB USBVid_067b&Pid_2303

mikolayyy 28 Apr 2009 22:19 19843 12
    mikolayyy
    Level 10  
    Proszę o podanie linków do dobrych sterowników sprzętu jak w temacie firmy UNITEK pod XP

Identyfikator wystąpienia urządzenia:
    USB\VID_067B&PID_2303\5&342CDD5D&0&1

Identyfikatory sprzętu:
    USB\Vid_067b&Pid_2303&Rev_0300
    USB\Vid_067b&Pid_2303
    mikolayyy
    Level 10  
    Jak można by było to prosiłbym o dodanie załącznika z tymi sterami lub o przesłanie mi ich na maila.
    mat_ed
    Level 43  
    mikolayyy wrote:
    Jak można by było to prosiłbym o dodanie załącznika z tymi sterami lub o przesłanie mi ich na maila.

To niby dlaczego ? Ciężko koledze kliknąć "Sign up now", a następnie pobrać sterowniki ?
    dyno20
    Level 1  
    można prosić działającego linka??? :)) Bez żadnych logowań...zakładania kont itd... ?? please :)
    qubeczek
    Level 10  
    Wracam do tematu.
    Mam konwerter typu
    USB\VID_067B&PID_2303&REV_0300

W google jest móstwo linkó do strony producenta - niestety, ta już nie istnieje.

Natomaist nie mogę znaleźć nigdzie jakiejś kopii.

Ktoś mozę ma pomysł, gdzie i jak szukać, a mozę posiada ?

Dodano po 7 [minuty]:

Acha, chodzi o Windows 7 64-bit
    qubeczek
    Level 10  
    Udało mi się znaleźć na elektrodzie sterowniki do tego identyfikatora, i sterownik jako taki niby działa poprawnie, problem polega na tym, że transmisja już nie. A moduł, z którym chcę nawiązać transmisję, na "starym" kompie PC z XP działa bez problemu.
    Podejrzewam, że problem polega na tym, żę mam wesję OS 64-bit, a sterowniki pewnie do tego dostosowane nie są.

No i problem polegał na tym, żę przez 2 tygodnie nie działały strony producenta - a dzisiaj już są !!!
    Zaraz ściagam drajwer i przetestuję.
    http://www.prolific.com.tw/eng/downloads.asp?ID=31
    ravmahov
    Level 2  
    Ten sam problem (kod 10). Mam jeszcze inną przejściówkę, ale do niej to już w ogóle driverów (które chociaż identyfikują sprzęt) nie mogłem znaleźć.
    siwy_1974
    Level 15  
    Jaki dokładnie jest model tego Unitek?