Znalazłem poradę na temat wymiany filtra przeciwpyłkowego w Fabi
Link
Zdemontowałem jednak wpierw wentylator w celu przesmarowania (popiskiwał)
W filtrze przeciwpyłkowym było pełno liści i śmieci.
SKODA FABIA COBI ELEGANCE 1.9TDI 2002 TMBGS26Y123567157

Zalecany okres wymiany 30tys km czy co 2 lata -jakoś tak.
Ale nic nigdzie nie widziałem na temat czyszczenia.
Wychodzi na to że trzeba by było czyścić co miesiąc (odkurzyć).
Filtr przeciwpyłkowy zawsze kojazył mi się z zapobieganiem przedostawania sie do wentylacji pyłków roślin a nie z wyłapywaniem liści.
Co w tej Fabi jest skopane ? Czy to jest normalne?
Między szybą a maską jest kratka ale sa dość spore dziury przy zawiasach maski i to tam wpadają liście (zajrzałem -tam następny śmietnik)
W poradzie wymiany filtra napisano by zwrucić uwagę na oznaczenie kierunku przepływu powietrza na nowym filtrze oraz na ramce filtra -kierunek powietrza na obu elementach musi się zgadzać.
Ja miałem zamontowany źle .Jakie są skutki złego montażu ?
Filtr węglowy zamontowany przez Salon Samochodowy Skoda
EURO-CENTRUM-TADEUSZ S.J. J.T.Dudojć przy przeglądzie okresowym.
Nie wiem czy to ma coś wspulnego ale po przeglądzie(wymianie tego filtra) klimatyzacja mi sie często zacinała ( dmuchała gorącym powietrzem)Jeździłem na reklamację ale chcieli mi wymienić silniczek V68.
Teraz po wyczyszczeniu i poprawnym zamontowaniu filtra jak narazie klima dziala prawidłowo.
Link
Zdemontowałem jednak wpierw wentylator w celu przesmarowania (popiskiwał)
W filtrze przeciwpyłkowym było pełno liści i śmieci.
SKODA FABIA COBI ELEGANCE 1.9TDI 2002 TMBGS26Y123567157

Zalecany okres wymiany 30tys km czy co 2 lata -jakoś tak.
Ale nic nigdzie nie widziałem na temat czyszczenia.
Wychodzi na to że trzeba by było czyścić co miesiąc (odkurzyć).
Filtr przeciwpyłkowy zawsze kojazył mi się z zapobieganiem przedostawania sie do wentylacji pyłków roślin a nie z wyłapywaniem liści.
Co w tej Fabi jest skopane ? Czy to jest normalne?
Między szybą a maską jest kratka ale sa dość spore dziury przy zawiasach maski i to tam wpadają liście (zajrzałem -tam następny śmietnik)
W poradzie wymiany filtra napisano by zwrucić uwagę na oznaczenie kierunku przepływu powietrza na nowym filtrze oraz na ramce filtra -kierunek powietrza na obu elementach musi się zgadzać.
Ja miałem zamontowany źle .Jakie są skutki złego montażu ?
Filtr węglowy zamontowany przez Salon Samochodowy Skoda
EURO-CENTRUM-TADEUSZ S.J. J.T.Dudojć przy przeglądzie okresowym.
Nie wiem czy to ma coś wspulnego ale po przeglądzie(wymianie tego filtra) klimatyzacja mi sie często zacinała ( dmuchała gorącym powietrzem)Jeździłem na reklamację ale chcieli mi wymienić silniczek V68.
Teraz po wyczyszczeniu i poprawnym zamontowaniu filtra jak narazie klima dziala prawidłowo.