Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pilot centralnego zamka megane

bolanty 03 Jun 2007 14:04 38867 58
    siwy3005
    Level 11  
    Witam! U mnie zamek tez dziala tylko z bardzo bliska. Zaraz przy szybie. Ktos mi doradzi jak zdjac ta oslonke z odbiornika w srodku (przy lampce) zeby sprawdzic czy faktycznie nie dostala sie tam woda?
    szymek_1980
    Level 1  
    czesc wystarczy przesunac obudowe w strone szyby i po klopocie zejdzie bez problemu
    leo1966
    Level 11  
    Witam!. Panowie moj problem polega na tym iz udało mi sie zalatwic drugi kluczyk do moiej megi(96)oczywiście kluczyk na podczerwien ,i w zwiazku z tym mam pytanie czy istnieje mozliwosc zaprogramowania tego kluczyka zeby dzialal jak orginalny kluczyk?
    Mart1
    Level 11  
    Witam
    również mam problem z kluczykiem na podczerwien, jeden kluczyk dziala bez problemu, drugim nie otworze centralnego zamka pilotem ale silnik uruchomie bez problemu( dioda zapala sie po nacisnieciu przycisku).
    Wina diody czy rozprogramowany pilot.
    Prosze o rade i z gory dziekuje
    rafal287
    Level 1  
    potrzebuje pomocy mam renaulta megane coupe i mam problem z pilotem przestal mi dzialac a problem jest taki odpadla dioda od sygnalu przylutowalem ja i od tej pory niemoge zamknac ani odpalic auta mam tez drugi pilot ale ten tez niedziala co mam zrobic prosze niech ktos odpisze bo jestem w anglii i uslugi sa bardzo drogie
    nekrometa
    Level 2  
    a ktoś może potrafi wygenerować ten 4 cyfrowy kod ??
    maxim832
    Level 2  
    Witam!. Nie mogę otworzyć samochodu pilotem czasem załapie. Pilot wysyła podczerwień styki są dobre nie wiem co podać czy VIN czy numer kluczyka żeby znać kod proszę o pomoc
    labik
    Level 18  
    A ja mam pytanie. Gdzie znajduje się odbiornik fal radiowych w scenicu z 99r. Mam problem z taką renówką , niestety nie pali i nie świeci na liczniku czerwona lampka od immo. Skąd ta kontrolka jest zasilana ? W sterowniku brak błedów.
    marecekk
    Level 16  
    Witam. Potrzebuję kod awaryjny do renault megane scenic rok 98 1.9 dti.
    numer VF1JA0N0518711146 i numer na płytce w pilocie S105067. Proszę o pomoc nie działają moje dwa piloty i nie mogę odpalić samochodu. Z góry dziękuję.
    balonika3
    Level 37  
    marecekk wrote:
    Witam. Potrzebuję kod awaryjny do renault megane scenic rok 98 1.9 dti.
    numer VF1JA0N0518711146 i numer na płytce w pilocie S105067. Proszę o pomoc nie działają moje dwa piloty i nie mogę odpalić samochodu. Z góry dziękuję.

Podałeś zły numer z kluczyka.
    mazs
    Level 1  
    Witam.
    Pilnie potrzebuje kod awaryjny do Renault Megane 1,6e 1996r:
    VIN: VF1BA0F0D14953473
    nr z kluczyka S105078002 (S49RT)
    Agata8629
    Level 2  
    Witam,
    tak sobie czytam to forum i czytam i chyba powoli zaczynam rozumieć co się dzieje z moim autem... ale może jeszcze nie do końca....
    jak to typowa kobieta nie do końca rozumiem co się stało i liczę na pomoc a nie na krytykę i nabijanie się...
    Jakiś czas temu zauważyłam ze cieknie mi z dachu woda czy to po deszczu czy po myjni... ale jakoś nic się nie działo
    ostatnio po intensywnym myciu <chyba> auto przestało palić.. w sumie rano odpalił ale po postoju już nie chciał nie działa ani jeden ani drugi kluczyk mimo ze diody się świecą na czerwono... problem w tym ze od czasu do czasu łapie sygnał ale później znów przestaje... nie wiem czy wystarczy przeczyścić styki... a może coś się dzieje z komputerem?? chciałabym mieć jakiekolwiek pojecie zanim zawiozę go do mechanika a ten mi wymieni cala centralkę bo powie ze tak trzeba;)
    pozdrawiam

ps. może jest ktoś z Legnicy lub okolic kto się tym zajmuje ;)
    daanieel1
    Level 10  
    Witam posiadam od niedawna renault megane 16 97r z klima. Ostatnio jeden kluczyk z dwoch przestal dzialac. Sprawdzilem diode nadajnika sposobem na kamere cyfrowa i faktycznie pojawia sie fioletowa kropka. Chce jakos naprawidz ten kluczyk bo jak drogi nawali no to bedzie problem niemaly.
    IGIone
    Level 1  
    Witam wszystkich. dołączę się do tematu. Jak każdemu tutaj nie działa mi kluczyk i jedyna opcja dostania się do auta jest wejście przez bagażnik. Następnie robię wszystko tak jak podał tutaj rafio i rzeczywiście silnik się uruchamia. Problem tkwi w tym ze nie kluczyk nie zapamiętuje tych ustawień :/ proszę o jakaś rade jeszcze. z góry dziękuje

dodam jeszcze ze już nawet mi się nie pali dioda od kluczyka :/
    mac2005
    Level 10  
    Również mam problem z kluczykiem w Renault Megane. Skąd mogę wziąć 4 cyfrowy kod?
    Z gory dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
    szlump
    Level 1  
    witam. mam problem z odpaleniem renault megane 1.9 dti 98r. i auto stalo cala zime w garazu. wczoraj chcialem sobie pojezdzic i samochodu nie uruchomiłem. zdazylem zauwazyc ze dawniej nie mialem czegos takiego ze jak przekrecilem kluczyk to ze dioda od immobilaizera szybko mrugala. udzieli mi ktos moze fachowej rady co moze byc przyczyną??
    lukaszgsm
    Level 10  
    Ja mam problem jak wprowadzic taki kod 3046 do immo w renault ? mam problem z 0.
    pomozcie sprawa pilna
    pozdrawiam Lukasz
    tel 606248947
    30Agulka
    Level 2  
    Witam.
    Kilka dni temu nabyłam Renault Megane 1,4 `98r.
    Mam problem z kluczykami.
    Pomijając to, że przycisk jest już na wykończeniu to jeden otwiera auto a drugi nie.
    Oba migają, sprawdzaliśmy przy pomocy kamery przesyłanie sygnału. Jeden mocny, drugi słabszy.
    Oba kluczyki ładnie odpalają auto.
    I tu pytanie. Czemu ten z mocniejszym sygnałem czasami otwiera centralny zamek a czasami nie, natomiast drugi w ogóle nie otwiera zamka?.

PROSZĘ O POMOC.
    Agnieszka
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Baterie można by wymienić, ale zanim to zrobisz zdobądź kod blokady immo, oraz poczytaj jak go "wbić" i przyuczyć kluczyki, w razie zgubienia kodu przez kluczyki podczas wymiany baterii.
    30Agulka
    Level 2  
    Przemo9826 wrote:
    Baterie można by wymienić, ale zanim to zrobisz zdobądź kod blokady immo, oraz poczytaj jak go "wbić" i przyuczyć kluczyki, w razie zgubienia kodu przez kluczyki podczas wymiany baterii.

Dzięki juz się doczytałam i "naumiałam"

balonika3 dzięki serdeczne
    julian3004
    Level 1  
    Witam czy ktoś mi pomorze w wygenerowaniu kodu do immo meganka 97 autko kręci rozrusznikiem a nie zapala i kotrolka od immo cały czas mruga Vin VF1BA0F0F15766114 plis autko do pracy mi pilnie potrzebne
    aliass
    Level 10  
    Witam.
    wygenerowalem sobie klucz na podstawie numeru z kluczyka i otrzymany PIN CODE jest poprawny. Problem w tym ze nie potrafie sobie poradzic z centralka. Sprawdzalem diode pod kamerka i wiem ze działa, ale nie potrafie przyuczyc kluczyka do otwierania drzwi... Wie ktos w czym moze byc problem?
    lilasza
    Level 1  
    Witam, a ja mam taki problem-wszystko było w mojej megance ('98) ok i nagle po pracy probuje ja odpalic a tu nic z tego!!! Teraz juz 5 dzien stoi u mechanika-podlaczona byla do komputera,ale on nic nie wykazal. Swieci sie dioda od immob.

Generalnie miala miejsce taka sytuacja: zostailam wlaczony samochod a w nim moje dziecko, ktore zablokowalo drzwi (jst przycisk wewnatrz centrany;)) wiec odblokowalam drzwi 2 kluczykiem (centralny zamek ster. z kluczyka) jechalam nim dalej i wszystko bylo ok, przed praca wylaczylam silnik a za 8h (po pracy;)) samochod nie chcial odpalic!!! Nie wiem czy ta sytuacja ma cos wspolnego z uszkodzeniem-bo nie wiem nawet co jest uszkodzone;)) Mechanik jest bardzo dokladny,ale bardzo malo komunikatywny-i tk naprawde nie wiem co jest zepsute-to sa tylko "domysly/pomysly" kolegow ktorzy cos tam o samochodach wiedza;))Genralni nastepny punkt to odtawienie meganki do elekrtryka sam.

Czy ktos mial taki problem i wie o czym mowie??:))))) No i czy ktos moze mi cos pradzic??:)) Czekam na szybka pomoc;))))) pozdrawiam.....
    sypkilopez
    Level 9  
    jak wprowadzić ten kod w renault 19 z 95roku
    23moto23
    Level 2  
    Genialnie opisana metoda na wpisanie kodu wtrysku do meganki, na forum renault nawet nie mogłem znależć przejrzystego sposobu na ominięcie immobilajzera.
    User removed account
    User removed account  
    antosika
    Level 1  
    kurde jak ma wygenerować kod
    bo jeden klucz tylko mi działa i nie zawsze a drugi jest rozkodowany......