Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Seagate ST3500320AS - brak połączenia poprzez terminal

03 Maj 2009 23:12 4381 4
  • Poziom 2  
    Witajcie dobrzy ludzie.

    Tydzień temu padł mi dysk Seagate ST3500320AS FW SD15, klasyczny przypadek BSY. Zdobyłem gotowy układ do komunikacji przez rs232, podpinam piny zgodnie z instrukcją, ustawiam co trzeba, a HyperTerminal milczy. Nie wiem co jest nie tak, elektronikiem nie jestem. Jak mogę sprawdzić działanie Terminala?
  • Specjalista HDD Recovery
    A jakie ustawienia i jaki terminal jaka reakcja terminala Trochę więcej danych zdjęcie terminala. (Opisów i informacji na elektrodzie jest sporo.) Nie chciało się poszukać ?
  • Poziom 2  
    Ustawienia wedle instrukcji (38400 8 n 1). Podłączam Tx i Rx, zasilanie, uruchamiam komputer a następnie HyperTerminal, ustanawiam połączenie i nic. Powinienem dostać "F3 T>" lecz tak nie jest.

    Oto zdjęcie:
    Seagate ST3500320AS - brak połączenia poprzez terminal
    Zdjęcia, oraz wszelką grafikę dodajemy za pomocą opcji "Dodaj obrazek". Poprawiłem ale proszę zapamiętać i stosować. (gsm_virus)
  • Pomocny post
    Specjalista HDD Recovery
    Seagate ST3500320AS - brak połączenia poprzez terminal

    Nie koniecznie dostaniesz F3 T>

    Dla pewności możesz użyć sprawnego dysku do sprawdzenia działania terminala. Jeśli na sprawnym dysku typu ST3500320AS nie uruchomi ci się terminal zmień terminal ,sprawdź COM-a ,ustawienia COM-a ,tasiemkę COM-a, Podpięcie dysku do terminala.
  • Poziom 2  
    Udało się. Wydaje mi się, że wszystko robiłem tak jak poprzednio, choć może to sterowanie przepływem było inaczej ustawione. Dziękuję za pomoc.