wojtekciez wrote: sam używam "siódemki" już od ponad 6 miesięcy i mogę sporo o niej powiedzieć jako informatyk ( tak na marginesie ).
Robi się ciekawie. Mamy informatyka.
wojtekciez wrote: Nie będę tutaj się wgłębiał w szczegóły techniczne, które dla przeciętnego użytkownika nie mają dużego znaczenia i często pisanie o nich to tylko strata energii.
Jest i PR.
wojtekciez wrote: Winek w wersji 7 JEST O NIEBO LEPSZY od Visty. Co prawda ( tak jak napisałeś ) potrafi dość często "mielić" dyskiem jak oszalały i to bez znaczącego powodu, zdarza się, że czasem zbyt długo odpływa w zaświaty i zgłębia treści zapisane na HDD lub FLASH, obciążenie procesora o którym mówisz jest związane z wieloma procesami, które toczą się w jego główce, ale sądzę, że i tak jest kilkukrotnie lepszy od Visty.
Slang jak najbardziej informatyczny, szczególnie ten o główce i "jakichś" procesach.
wojtekciez wrote: Szybkość...to sprawa względna..jeśli masz aktualne stery do urządzeń i programy nie są naszpikowane CRACKAMI i innymi wynalazkami ( bo licencja kosztuje ) to ogólnie jest to temat do przełknięcia w domowych warunkach.
Znaczy jest szybko, czy wolno?
wojtekciez wrote: Omijam tutaj gry, ponieważ jestem całkowitym przeciwnikiem grania na PC czy LAPKU...po raz kolejny powiem, że do GIER SŁUŻĄ SPECJALNIE DO TEGO PRZYSTOSOWANE I ZAPROJEKTOWANE URZĄDZENIA, KTÓRE CZŁOWIEK NAZWAŁ KONSOLAMI!!!
Człowiek zwykł nazywać się myślącym, ale to nic nie zmienia.
wojtekciez wrote: Komputer ma służyć do pracy a nie do "pierlukania" w FPP itd. Zatem pytanie o wydajność jakiegokolwiek Windowsa w grach jest trochę..hmmm..."nie odpowiednia..." To tak jak byś zapytał, czy pączek może smakować jak pomarańcza...he he*()
Dodam aromat i będzie nie dość, że smakował to jeszcze pachniał.
wojtekciez wrote: Praca na WIN 7 jest bardzo stabilna..chyba tylko raz zdarzyło mi się, że się totalnie zwiesił...jednak przyznam..z mojej winy...programy z platformy XP pracują doskonale, nie ma problemów z ich implementacją do siódemki, system jest ładniejszy i prostszy, posiada mniej zbędnych ikonek i niepotrzebnych komunikatów, które można zresztą całkowicie wyłączyć.
Prawdziwie informatyczny bełkot.
wojtekciez wrote: Fajną sprawą jest dla użytkowników domowych doskonale dopracowany instalator. Zatem jeśli nie masz jakiegoś sprzętu sprzed 2-3 lat..instalacja przebiega wzorowo i sprawnie...na moim ASPIRE 5535..odpala nawet z marszu WiFi, sieciówki...bez żadnych sterowników. Podobnosz ściągnięto to z dystrybucji linuxowych..nie wiem na ile jest to prawdą.
Podobnosz to bzdura.
wojtekciez wrote: Siódemkę polecam wszystkim domowym użytkownikom. To dobry i stabilny system. na temat szybkości tutaj się nie wypowiadam...dla mnie jest ok...
Pozdro dla wszystkich używających WIN 7...polecam go tym, którzy myślą o jego zakupie. Panie i Panowie uwierzcie- WARTO!
Pozdro i dzięki za długi i nudny bełkot.
wojtekciez wrote: Słówko o bezpieczeństwie.
O, może teraz.
wojtekciez wrote: FireWall w MC jest oczywiście dziurawy jak w każdej wersji Winka.
Nie zażarło - głupoty Ci wyszły i tyle. Wskaż, źródło tych rewelacji.
wojtekciez wrote: Polecam dla tego systemu ESET SMART SECURITY 4..stabilny program "antywszelaki" i bardzo skuteczny. Z BitLockera nie miałem okazji korzystać, więc nie wypowiem sie na jego temat. Ogólnie jeśli po zakupie dokonacie aktualizacji...jest już dostepnych ok 50 łatek na WIN 7..praca z nim będzie przyjemna i bezpieczna...Tylko nie używajcie IE 7 lub 8 ( wierzcie na słowo- to "przeglądarki włamywarki" )
Głupoty - ostatnia dziura w IE została załatana "przedterminowo", teraz wypłynęły kolejne, ale mniej ważne.
wojtekciez wrote: Na dzisiaj to tyle....
I chwała wszelkim bogom, bo tych głupot nie dało się czytać. Kolego, informatykiem nie jest się dlatego, że używa się "winków" i "sterów". Zapamiętaj to, bo zrobiłeś wrażenie tylko na kolegach z piaskownicy.