Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lodówko -zamrażarka Samsung RL36SBMS praca tylko 10s.

gienkam 05 May 2009 23:49 2881 5
  • #1
    gienkam
    Level 10  
    Lodówka po przetransportowaniu do innego mieszkania uruchamia się a po 10 sekundach wyłącza się i zaczyna wówczas migać kontrolka "high". Wtedy nic nie działa. Tak się dzieje po każdym uruchomieniu przyciskiem Power. Proszę o podpowiedzi co do możliwości jej uruchomienia, gdyż w instrukcji nie ma nic na temat takiej usterki.
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    groznypokemon
    Level 12  
    a czy odrazu po właczeniu miga kontrolka ?
  • #3
    groznypokemon
    Level 12  
    Najprawdopodobniej masz do wymiany sprezarke, tylko najlepiej trza by było ją podłaczyc bezposrednio do pradu zeby wyeliminowac uszkodzenie elektroniki...
  • #4
    ROBSON33
    Admin of household appliances group
    Witam.
    Raczej sprężarka do wymiany ale elektronice mógłby się przyjrzeć ktoś z doświadczeniem .
  • #5
    gienkam
    Level 10  
    Dziękuję serdecznie za podpowiedzi. Niestety, gwałtowne potrząsanie nic nie dało. Na tomiast po załączeniu przez ok. 10 - 15 sek działa prawidłowo i załącza się agregat a potem wszystko się wyłącza i miga ta wspomniana kontrolka. Ale jest dobrze bo stwierdziłem. że zostało mi 2 dni gwarancji, więc zajmie sie tym serwis. Pozdrawiam wszystkich i jeszcze raz dziękuję !!!
  • #6
    spkb
    Level 14  
    Ja bym najpierw sprawdzil gniazdko (zero ochronne i te sprawy).