Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    merk1
    Level 10  
    Witam !
    Mam od dłuzszego czasu taki problem- jak włączam swiatła pozycyjne to wraz z kontrolka od swiateł zapala sie równiez kontrolka od podgrzewania szyby tylniej. Ale podgrzewanie szyby sie nie włącza !!!
    Ostatnio mam jeszcze dodatkowy problem- jak włączam swiatła mijania to zapala sie od razu światła drogowe(długie ) wraz z kontrolką.Zauważyłem ze lekkie poruszenie przłacznu\ikiem zespolonym przy kierownicy od swiateł powoduje zgaszenie swiateł i kontrolki.Czy winny jest ten przełacznik przy kierownicy?
    mabos1
    Level 19  
    proponuje sprawdzić wiązkę na przelotce do klapy bagaznika pewnie instalacja połamana i się zwiera
    merk1
    Level 10  
    z tym to moze racja, sprawdze - dziekuje za porade.
    A z drugim moim problemem ??
    Pozdr
    rico37p
    Level 28  
    mabos1 wrote:
    proponuje sprawdzić wiązkę na przelotce do klapy bagaznika pewnie instalacja połamana i się zwiera
    Co ma wspólnego ze światłami mijania i drogowymi. Jeżeli masz takie objawyto raczej wskazuje na przełącznik.
    mabos1
    Level 19  
    rico37p wrote:
    mabos1 wrote:
    Co ma wspólnego ze światłami mijania i drogowymi. Jeżeli masz takie objawyto raczej wskazuje na przełącznik.

chodziło mi o pierwszy problem który zgłaszał kolega.
    Co do tej kontroli świateł drogowych to ewidententnie przełacznik pod kierownicą.
    merk1
    Level 10  
    Witam !
    Problem ze swiatłami długimi rozwiazany- uszkodzony przełacznik przy kierownicy.
    Natomiast pierwszy problrm - jak włączam swiatła pozycyjne zapala sie kontrolka od podgrzewania tylnej szyby.Sprawdziłem przewody w przelotce przy tylnej klapie-jest ok. Sprawdziłem przekaznik od podgrzewania szyby- bez niego kontrolka swieci wraz ze swiatłami pozycyjnymi.Przełacznik od swiateł rozebrałem i przeczysciłem- jest ok.
    Co by tu jeszcze sprawdzic??
    mabos1
    Level 19  
    na wysokości lampy tylnej lewej jest złącze instalacji która idzie do klapy odłącz je i sprawdź czy dalej jest tak samo pozwoli Ci to ustalić czy usterka jest w klapie czy w instalacji samochodu (stawiam na instalacje w klapie)