Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki miernik kupić do 100zł??

Marcin G. 09 May 2009 12:11 6058 8
NDN
    Marcin G.
    Level 18  
    Witam. Zgubiłem swój miernik uniwersalny UNIT M890G. Byłem zadowolony z tego miernika. Teraz chciałem kupić miernik z pomiarem indukcyjności ale to już dużo droższy interes niż 100zł. I tak przeglądałem sobie allegro i znalazłem UNI-T UT55

Opłaca się kupić ten miernik za takie pieniądze?? Funkcje tych mierników są dla mnie wystarczające. W czym taki UNI-T UT55 jest lepszy od UNIT M890G? Może polecicie mi jakieś inne mierniki.
    Pozdrawiam

Link do allegro usunięty. Regulamin.
  • NDN
    Marcin G.
    Level 18  
    Właśnie miałem identyczny miernik. Chyba nawet taki sam. Ale ja dałem 60zł w sklepie. Teraz się napaliłem na UNI-T UT55 kosztuje 90zł. Tylko nie wiem czy ta wyższa cena (90zł UNI-T UT55 ) od tego miernika co miałem (za60zł) podwyższy jakość pomiarów??

Dodano po 3 [godziny] 44 [minuty]:

Przepraszam za błąd w pierwszym swoim poście, poprawiam ten miernik który zgubiłem to był 890G a nie M890G. UNI-T UT55 są mniej więcej w tej samej cenie co M890G i teraz który wybrać. Już wiem od kolegi rafixs że jego miernik sprawuje się dobrze. A jak z UT55?
  • NDN
    hs2
    Level 10  
    także stosuję ten miernik już dłuższy okres i nie mogę narzekać.
    waldekg
    Level 28  
    Witam. Warto przed kupnem dobrze je przetestować i porównać wyniki z innym miernikiem. Pozdrawiam.
    Marcin G.
    Level 18  
    Jak mogę przetestować taki miernik?
    Anonymous
    Anonymous  
    Marcin G.
    Level 18  
    Zacznijmy od tego że nie mam zamiaru kupować miernika z pomiarem indukcyjności bo nie mam tyle kasy na miernik. Mam 100zł na miernik a w takiej cenie nie znalazłem żadnego z pomiarem indukcyjności. Ale myślę zrobić przystawkę do miernika do mierzenia indukcyjności.
    Pozdrawiam
    Marcin G.
    Level 18  
    Witam po przerwie. Kupiłem miernik UNITA UT55. Jestem z niego zadowolony. Jedyna rzecz która mi w nim przeszkadza to to że buzer działa z sekundowym opóźnieniem.