Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Detektor ruchu gdzie znajde taki...

Special_k22 10 May 2009 18:34 1886 9
Optex
    Special_k22
    Level 12  
    Witam. Pisze gdyż potrzebuje detektor ruchu lecz ktory uaktywnia sie pilotem o bardzo duzym zasiegu 45 km. Czy istnieje cos takiego?? Czy jest ktos z Was koledzy w stanie podac strone, link, jakijs sklep ? Bardzo prosze o pomoc naprawde jest to dla mnie wazne...
  • Optex
    gabik001
    Level 37  
    Mozesz przykombinowac i zamontowac detektor ruchu sprzezony z alarmem ktory uaktywnia sie zwyklym telefonem (moze byc komorkowym) wtedy zasieg uaktywniania masz nieograniczony.
    Pozdrawiam
    Special_k22
    Level 12  
    Ok. Słuchaj mozesz mi cos wiecej o tym opowiedziec badz gdzie szukac czegos takiego? Mam znajomego po studiach i jest w tym wszystkim ogarniety a ja jeszcze nie do konca wiec jesli mi cos podpowiesz jeszcze to bym z nim o tym porozmawial jak to zrobic czy masz moze na mysli jakis konkretny detektor? Prosze o odp.
  • Optex
    Special_k22
    Level 12  
    Z tego co czytałem pager ma zasieg do 700m. Nie do konca rozumie moze Kolego w jakijs sposob mi to wytlumaczyc?
    danadon
    Level 12  
    Witam

Firma w której pracuje ma w swojej ofercie pagery o zasięgu 15 km dwukierunkowe - wysyłaja i odbierają wiadomości , mogą również wywoływać reakcję niemalże dowolną. Oczywiście zasięg 15 km jest do ale z pagera do anteny to jakiej 3-4 km . moze to pomoże.

W razie czego prosze o kontakakt.

Piotr Zasłonka
    Kontel-Telecom
    Special_k22
    Level 12  
    Oj dzieki ale nie pomoze musi byc to 45 km minimum :(
    BROWAReq
    Level 14  
    Witam
    przyłącze się do tematu - czy można w takim celu jak powyżej wykorzystać zwykły pager Motoroli z Metro Bip?
    Chodzi dokładnie o system alarmowy- nadajnik, który po podaniu stanu wysokiego wysyła informacje na odbiornik w tym wypadku pager?
    sp2dbo
    Level 11  
    Witam.
    Dobrym rozwiązaniem jest kit 2447 AVT,
    "jednokanałowy system sterowania przez telefon",
    można wykonać podobne urządzenie lub zakupić gotowe wykonanie AVT,
    w realizacji wykorzystuje się detektory tonu NE567.
    Sterowanie odbywa się sygnałem DTMF,
    a więc z klawiatury dowolnego telefonu
    z wybieraniem tonowym.
    Można oczywiście wprowadzić modyfikacje dla ulepszenia rozwiązania,
    ale wykonanie podstawowe jest wystarczające dla opisanego celu.
    Pozdrawiam.
    danadon
    Level 12  
    To może zrobić przeskok od bramki używając gsm? Bramka do anteny pagerowej i zasięk masz generlanie dowolny.

POzdrawiam

Piotr Zasłonka