Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kierunek studiów - Politechnika Gdańska.

11 May 2009 20:45 8480 8
    User removed account
    User removed account  
    Fsoliebhaber
    Level 17  
    EIA -Elektrotechnika i Automatyka
    MECH - Mechanika (mój wydział który za 1,5 miesiąca kończę)
    OiO - Oceanotechnika i Okrętownictwo

Energetyka to nowy kierunek międzywydziałowy. Więc nie spodziewaj się, że ktoś opisze Ci szczegóły. Ze swojej strony wydział mechaniczny polecam. Jest bardzo ciężko ale warto!

Licz się z tym, że na chwile obecna są to studia li tylko inżynierskie. Siedem semestrów.

Informacje: http://www.mech.pg.gda.pl/
    User removed account
    User removed account  
    dvvid
    Level 1  
    niewazne na jaki wydzial skladasz i tak przez pierwsze piec semestrow wszyscy studiuja razem dopiero po 5 sem wybierana jest specjalizacja na jednym z wydzialow EiA, OiO i Mech, wiec w sumie obojetnie na jaki bedziesz teraz skladal papiery, jak dotychczas zawsze bylo wiecej miejsc niz chetnych, a studia na tym kierunku nie naleza do najtrudniejszych, przez pierwsze 5 sem jest troche 'motania' sie po tych 3 wspomnianych wydzialach: masz niektore przedmioty typowe dla wydzialu mech: np termodynamike, techniki wytwarzania, mechanike plynow jak i przedmioty stricto elektryczne: maszyny elektryczne, elektroenergetyke, miernictwo i systemy pomiarowe, oglolnie duzo laborek na tych dwoch wydzialach, wg mnie spoko jezeli chodzi o wyposazenie, pierwszy semestr moze troche nieciekawy ale pozniej sie te studia 'rozkrecaja', studiow mgr nikt jeszcze nie skonczyl teraz bedzie dopiero 5 rekrutacja na tym kierunku wiec ciezko ocenic jak bedzie z praca po studiach, pociesza fakt ze w promieniu 300 km nie ma takiego kierunku na zadnej uczelni, najblizej jest chyba poznan albo warszawa, z tego co pisales co chcesz robic itd, to nie lepiej by ci bylo isc na elektrotechnike?
    lukis1991
    Level 11  
    A jak sie kształtuje sytuacja z praca po automatyce i robotyce?
    Znaczy sie , co mozna dokładnie robic i czy jest zapotrzebowanie na absolwetow tego kierunku?
    Ja praktycznie juz podjąłem decyzje (bo tylk oto mni ekreci) (robotyka) :) ale trzeba patrzec tez przyszłosciowo:)

Dodano po 5 [minuty]:

Przepraszam.. juz na forum znalazłem odpowiedz na moje pytania:)
    User removed account
    User removed account  
    User removed account
    User removed account  
    Fsoliebhaber
    Level 17  
    Pod koniec stycznia się o tym przekonasz:D