Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ricoh Aficio MP 1600/2000 Skaner do pliku

tygellin 11 May 2009 22:24 6582 6
    tygellin
    Level 22  
    Witam, czy ktoś podłączył taki skaner do pliku. U mnie wszystko działa, ta sama grupa robocza, założony udostępniony, folder, test połączenia bez problemu,zrobiona autoryzacja połączenia, a przy wysyłaniu błąd i czerwona diodka. Może ktoś ma , co należy jeszcze poustawiać. Manuale czytałem, nic więcej w nich nie ma. w modelach wyżej np 725, 2510, 2550, wszystko śmiga bez problemu, a w tych się normalnie poddaje.
    jarmix
    Level 11  
    Możliwości mnóstwo od firewalla szczególnie norton potrafi namieszać sporo, trzeba go skonfigurować nie wystarczy wyłączyć, czesto się też zdarza że przy udostępnianiu katalogu ludzie zapominają przypisać praw zapisu dla wszystkich spróbuj od tego
    tygellin
    Level 22  
    Zadnych dodatkowych zapór nie mam, zapis ustawiony (zresztą w tych wbudowanych snanrouterach zapora nic Ci nie zablokuje), na tej samej sieci 622 śmiga a 1600 nie chce. Cos tam trzeba jeszcze ustawić na pewno- to jaką duperela, ale przyzanam się że juz mi sie skończyły pomysły.
    jarmix
    Level 11  
    Wbudowanych scanrouterach ja bym tego tak nie nazwał :) raczej protokół SMB, no ale wracając do tematu kopiarka jest nowa czy bułą używana i już przez kogoś wcześniej konfigurowana, dlaczego pytam różnice miedzy 622 a 1600 są ogomne owiele wiecej szyfrowań protokołów i innych duperel gdzie można cos namieszac ja bym zrobił memory clear dla ustawień sieciowych a najlepiej memory all clear
    tygellin
    Level 22  
    Kopiareczka nówka , z pudełka, zresztą mam kilka takich i w żadnej nie potrafie tego ustawic. Może ktos opisze krok po kroku taką procedurę. Akurat 2550 to model z wyższej półki i tam nie ma żadnych problemów, z tym że tam w przeglądarce jest jeszcze zakładka Skaner a w 1600/2000 takowej nie stwierdzono. Tak mi to wygląda, jakby nie była włączona usługa dostarczania, bądż cos jest z szyfrowaniem do Windowsa.
    birut
    Level 21  
    Ta maszyna ma skanowanie do FTP'a i do katalogu (foldera) SMB, wiec trzeba postawić w sieci serwer WINS obsługujący SMB i nazwy Netbios | Czy jest jakas mozliwosc skanowania do katalogu udostepnionego w sieci bez zadnego serwera tylko prosty katalog udostepniony na jakims komputerze |
    tygellin
    Level 22  
    Dobra temacik rozgryzłem, jak jakiś specjalista będzie chciał daje na priva, tak dla wiadomości, można to zainstalować tekże przez ScanRouter jak i przez zwykły SMB, problem był w tym, że " brak hasła- też jest hasłem"..Temacik zamykam.