Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem ze stanem wstrzymania/hibernacją.

kotar92 14 May 2009 23:01 2758 11
    kotar92
    Level 12  
    Witam. Mój problem nawiązuje do stanu wstrzymania oraz hibernacji. Gdy komputer zostanie przełączony w stan wstrzymania/hibernacji, to przy próbie przywrócenia go ze stanu wstrzymania / hibernacji wyświetla się tylko tapeta i zawieszony kursor myszy gdzie nie ma pola do wpisania hasła użytkownika. Przeprowadziłem szereg testów i się okazało, iż modem sagem fast 800 przyczynia się do tego. Po odłączeniu modemu procedura stanu wstrzymania / hibernacji przebiega poprawnie.

Czy jest jakieś rozwiązanie aby rozwiązać ten problem?

System XP PRO SP3
    Płyta główna ASUS M2N4-SLI
    Pamięć 2GB
    Karta graficzna GeForce 7300GT
    mr.Sławek
    Level 32  
    Ja mam ten sam modem i ten problem nie wystepuje.
    kotar92
    Level 12  
    Nie wiem jak już to rozwiązać. Używałem innego modemu jest to samo zmieniałem system na XP home też jest to samo wgrywałem już nawet inne oprogramowanie do tego modemu [z innej płyty].
    alienXXL
    Level 12  
    Jeśli masz zainstalowany cały soft jaki otrzymałeś z modemem (np tepsiany soft) to go odinstaluj. wcześniej sciągnij czyste sterowniki modemu (bez żadnych dodatków) ze strony producenta. taki zabieg powinien pomóc.
    kotar92
    Level 12  
    Pomóc powinien ale problem w tym że jest dosyć spora lista sterowników do wyboru a nie wiem który wybrać.
    Problem ze stanem wstrzymania/hibernacją.

Na płycie od modemu mam do wyboru 2 sterowniki
    -na łączu netii
    -na łączu TPSA

Korzystam z łącza netii
    kotar92
    Level 12  
    Już znalazłem działającą opcję ale to i tak nie pomogło.
    kotar92
    Level 12  
    Niestety podany przez Ciebie sterownik nie działa. Użyłem następującego:
    Encapsulation: PPPoE
    Multiplex: LLC
    Virtual Path ID (VPI): 8
    Virtual Circuit ID (VCI): 35

Zasilacz mam taki: TRACER 4Life 400

Modem się wyłącza w trackie hibernacji (gasną diody na modemie)
    kotar92
    Level 12  
    Tylko nie mam skąd takiego zasilacza pożyczyć, mój kolega ma taki sam problem z takim samym modemem, ale jaki ma zasilacz to się dowiem i spróbuję pożyczyć od kogoś inny.

PS. Czym się różni taki zasilacz od markowego?
    kotar92
    Level 12  
    Po czasie ale problem się rozwiązał po odhaczeniu w menedżerze urządzeń opcji "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii"