Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Yosan Turbo MJ-3031M jak rozblokować kanały !!

zbisul 15 May 2009 16:38 17825 12
    zbisul
    Level 10  
    Jak w tytule. Tylko nie piszcie że to nielegalne i że wyszukiwarka. Siedzę od 4 godzin bezskutecznie i już mnie głowa boli.
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Jesli ma coś poblokowane i nie możesz go w związku z tym używać to proponuję udać sie do sprzedawcy i wymienic na prawidłowo działający model albo zażądać zwrotu gotówki na podstawie niezgodności towaru z umową.
    Michał
    zbisul
    Level 10  
    Kolego z "Braci Starszych" (SP), pytanie zadałem z gatunku poważnych, a Twoja odpowiedź jakoś tak drwiną mi zalatuje.
    sq6ade
    Level 40  
    Zapewne "zworkologia" przy procesorze - podobnie jak w przypadku podobnych CB np. Maycom
    Wrzuć fotki wnętrzności

zbisul wrote:
    odpowiedź jakoś tak drwiną mi zalatuje.

nihil novi ;) zawsze możesz tu nacisnąć:
    zbisul
    Level 10  
    Wszystko pięknie tylko tych zworek trochę jest. Można przełanczać radio w tryb De, U, Pl, Fr ale Ru Px nie ma przynajmniej w konfiguracji zworek jak na foto.

sq6ade
    Level 40  
    Jeśli w necie nie ma opisu to musisz powajchować zworami - widzę że kilka jest jeszcze nie ruszonych.
    Chyba widziałem to radio pod innymi nazwami...
    zbisul
    Level 10  
    Witam
    Brak możliwości rozblokowania tego modelu. MJ-3031 z literką M na końcu jest przeznaczony wyłącznie na rynek wewnątrz unijny. Procesor jest więc oprogramowany tylko dla krajów unii. Rozblokować można radio z końcówką MI lub bez literek na końcu. Dla 400 kanałów należy zewrzeć wszystkie zworki widoczne na zdięciu na lewo od procesora w dwóch rzędach po cztery.
    Temat uważam za zamknięty
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    zbisul wrote:
    Brak możliwości rozblokowania tego modelu. MJ-3031 z literką M na końcu jest przeznaczony wyłącznie na rynek wewnątrz unijny. P
    Chwała za to producentowi. Oby więcej takich CB.
    Michał
    mpx-fm
    Level 19  
    jesli masz mozliwosc, to załatw sobie radio w wersji odblokowanej
    i zczytaj wsad pamięci 24c02 (na płytce wyświetl;lacza) , albo sam pokombinuj opierając sie o notę katalogową syntezera LC7152
    peeteros
    Level 2  
    Jak nie można więc po co są te zworki ???
    draski
    Level 15  
    peeteros wrote:
    Jak nie można więc po co są te zworki ???

A po co producent ma robić np 30 typów płyt dla różnych modeli??
    Lepiej zrobić 30 modeli na różne rynki na tej samej płycie tylko z innym opro...
    vegasic
    Level 13  
    Radyjko jest zbudowane na bazie procesora swietnie znanego wszystkim typu ARM, jak wiadomo procesor ten ma wyprowadzone sygnaly standardu RS-232, wystarczy zrobic interfejs na Max-ie i mozemy programowac, wlasnie bede sie tym zajmowal, obiecuje schemat konwertera pordzucic na forum, kolega napisze dla mnie soft, wiec za kilka miesiecy mam nadzieje bedzie radyjko dzialalo tak jak ja chce, mozna z klawiatury przelaczac kanaly, nie ma mozliwosci z klawiatury wlaczenia 5 tek ale mozna przelaczyc bandy, pozdrawiam
    Anonymous
    Anonymous