Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[Mk1] Mondeo. Przebicie po włączeniu świateł mijania

assasin_ash 20 Maj 2009 20:30 1209 2
  • #1 20 Maj 2009 20:30
    assasin_ash
    Poziom 9  

    Witam.Mój problem polega na tym iż po włączeniu świateł mijania i włączeniu kierunkowskazu w prawo(lewy działa bez żądnych problemów) oraz po wciśnięciu pedału hamulca zaczyna wariować,migać jakby strzelał Początkowo myślałem,że to zaśniedziałe końcówki przy żarówkach.Wyczyściłem je i otóż problem dalej jest.Dzieje się tak tylko z tym prawym kierunkiem w połączeniu z hamulcem.Dodam,że jak światła są wyłączone to kierunki działają bez żądnych zarzutów.Gdzie tkwi problem?

    Sprawdzałem masę i według mnie jest ok.Zauważyłem jeszcze po wyjęciu całego panelu z żarówkami.I po włączeniu świateł,prawego kierunku i wciśnięciu hamulca wszystkie żarówki delikatnie mrugają.Nie znam się na elektryce ale to chyba musi być jakieś przebicie czy się mylę?Pokombinowałem z żarówkami.Wymieniałem,zmieniałem itd.

    Pozdrawiam

    0 2
  • #2 20 Maj 2009 20:53
    emeryt2
    Poziom 42  

    Masa , masa i jeszcze raz masa.

    0
  • #3 20 Maj 2009 22:11
    assasin_ash
    Poziom 9  

    Kurcze.Sprawdzałem masę.Z przodu wyczyściłem skorodowane końcówki przewodów.Z tyłu również.Chyba,że ta końcówka metalowa co w nią chodzi kabel jest pęknięta i nie ma zamknięcia.Może to być przyczyną?Jutro sprawdze dokładnie.

    Dziekuję

    0