Witam! Ostatnio złożyłem sobie efekt marshall GUV'NOR ze strony http://www.tonepad.com/project.asp?id=57 . Po złożeniu efekt zadziałał ale bardzo mocno szumi/piszczy/brumi przy odkręconych potencjometrach powyżej połowy. Gdy dotknę lebków potencjometrów, byczenie w jakimś tam stopniu ustaje. Przy skręconych potencjometrach jest w miarę cicho ale wtedy gitarę nawet mało co słychać
teraz co do samej konstrukcji: pudełko plastikowe, w środku zrobiony ekran blachą aluminiową, gniazda plastikowe ale masa połączona do ekranu kabelkiem, potencjometry przylutowane do płytki zwykłymi kabelkami i potem kabelki skręcone razem (w DIY jest temat o tym efekcie i podobno można zastosować zwykłe kabelki zamiast ekranowanych). W samych elementach małe zmiany, mianowicie wszystkie kondensatory z odzysku gdyż w moim niby sklepie elektronicznych pani powiedziała że w ogóle takich małych kondensatorków nie ma a co tu marzyć o MKT... teraz tak, zamiast 220pF jest 330, zamiast 68n - 3szt połączonych równolegle 22n, zamiast 470p - 2szt połączone szeregowo 1n i zamiast 120p - 110p. To chyba wszystkie zmiany jakich dokonałem gdyż nie miałem innego wyjścia
Zdjęcia:
I jeszcze jedno, jak podłączyć do tego efektu bypass switch 6pin? Gdyż kupiłem taki oryginalny nożny od efektów i nie wiem jak podłączyć

Zdjęcia:

I jeszcze jedno, jak podłączyć do tego efektu bypass switch 6pin? Gdyż kupiłem taki oryginalny nożny od efektów i nie wiem jak podłączyć