Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Matiz,gasnie w czasie jazdy

adi90 21 Maj 2009 15:36 5186 12
  • #1 21 Maj 2009 15:36
    adi90
    Poziom 10  

    Mam taki problem : Matiz gasnie w czasie jady,po odczekaniu 30-40 min autko odpala,ale dalej dzieje sie to samo ;/ :cry: prosze o pomoc

    0 12
  • Pomocny post
    #2 21 Maj 2009 15:43
    CZAPLIK
    Poziom 14  

    Żony Matiz około 55 tyś. -zimny pracował dobrze po rozgrzaniu słabł na wolnych obrotach pracował znośnie na wyższych - gasł brak mocy. W serwisie podpięli pod komputer - ok , po rozebraniu kopułki - korozja. Wymienił kopułkę palec rozdzielacza przewody (choć te bym zostawił). Przyczyną gaśnięcia po rozgrzaniu się samochodu może być też cewka zapłonowa (moduł zapłonowy) i na te elementy bym zwrócił uwagę.

    0
  • #3 21 Maj 2009 16:04
    wojtek4994
    Poziom 2  

    Sprawdź też świece zapłonowe

    1
  • #4 21 Maj 2009 16:06
    adi90
    Poziom 10  

    Aparat zaplonowy zostal wymieniony na nowy, kable tez i dalej dzieje sie to samo.nie wiem czy ma to cos wspolnego ale alarm nie dziala.

    0
  • #5 21 Maj 2009 22:08
    enricofatal
    Poziom 13  

    mi to wyglada na modul zapl. czy on jest w aparacie ?
    proponuje zmienic i powinno jak reka odjal

    0
  • #6 22 Maj 2009 11:48
    adi90
    Poziom 10  

    tak modul jest w aparacie zaplonowym .ale jak pisalem wyzyej zostal on wymieniony

    0
  • #7 22 Maj 2009 12:27
    carrot
    Moderator Samochody

    A wymieniłeś transoptory szczelinowe w aparacie ?

    0
  • #8 22 Maj 2009 14:45
    adi90
    Poziom 10  

    jezeli transoptory szczelinowe sa w aparacie to wymienone pewnie.Aparat zaplonowy zostal wymieniony na NOWY

    0
  • #9 22 Maj 2009 15:09
    carrot
    Moderator Samochody

    Tak, w aparacie, sugerowałem się postem powyżej mojego, myślałem że wymieniłeś tylko moduł, przepraszam

    0
  • #10 22 Maj 2009 20:29
    eltron
    Poziom 25  

    Byle kiedy gaśnie czy jak się zagrzeje?

    0
  • #12 23 Maj 2009 00:52
    marekj31
    Poziom 18  

    Trzeba sprawdzić jak nie działa czy to brak iskry czy paliwa i zawężyć rejon poszukiwań , może to czujnik wału robi przerwy.

    0
  • #13 23 Maj 2009 07:30
    Doktorr
    Poziom 33  

    Użyć wyszukiwarki na forum aby dowiedzieć się jak , a potem używając spinacza wymrugać kod usterki. Jak nic mądrego się nie wymruga to:
    ( Skoro aparat wymieniony to może faktycznie cewka zapłonowa, sprawdzić ewentualnie podmienić)

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo