Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nokia 5300 - przy włączeniu mignie ekran nokia i wyłącza się

goodmaster 22 May 2009 02:36 3833 7
    goodmaster
    Level 23  
    Jak w temacie, przy włączeniu mignie napis nokia i wylacza sie, probowalem wgrac full flasha do tej nokii za pomoca mtboxa, ale zawiesza sie na LowLevel format i mozna czekac i godzine :-D i nic... pozniej odznaczylem tę opcję i przeszlo ale znowu zatrzymalo sie na extract concent, i znowu nic... odłaczyłem :-D i tyle, zrobilem backup imei i PM.

Prosze o pomoc...
    arem
    Level 39  
    przelutuj flasha i próbuj wgrać jeszcze raz.
    v3nd0r
    Level 13  
    Historia telefonu?

Wyglada na to ze masz zlego flasha, wgraj najnowa wersje do ktorej jestes pewien ze dziala.

low level format jak i extract content mozna wylaczyc zeby nie robil tego przy flashu.

kabel 10 pin, use tx2 line i powinno dzialac
    goodmaster
    Level 23  
    tak mam kabel 10 pin i use tx2 line, w ktorym miejscu wyłącza się "extract content" ? Low level format wylaczylem... Historia jest taka, ze nagle tel zaczal wariowac, czyli przy wlaczaniu pokazuje sie napis NOKIA i po kilku sekundach się wyłącza.

Dodano po 1 [minuty]:

Teraz mam jeszcze taki problem, że mtbox w ogole go nie wykrywa tak jak za 1 razem ;-) bo odlaczylem na ostro w trakcie flashu tel... ale jesli recznie ustawie sobie model RM146 i odpale flash to flashuje go...
    v3nd0r
    Level 13  
    w akcjach wykonywanych podczas wgrywania oprogramowania
    Tam gdzie wylanczales Low Level Format

nazywa sie to "Skip CP Extract", zaznaczysz to i wtedy nie bedzie tego robil podczas flashowania.
    goodmaster
    Level 23  
    Ok udalo sie sflashować tel, ale dalej to samo :-/
    goodmaster
    Level 23  
    CZE ;-) niestety nic to nie daje... nie da sie jej sflashowac jako dead phone usb. Wywala jakies bledy w trakcie cos z imei..

Dodano po 1 [minuty]:

wie ktoś jak Jafem wpakować na ostro pliki flasha? Bo nie moge znalezc opcji - scieżki do plikow mcu, ppm i concent, w mtboxie jest i wystarczy wskazac i flash i robi od razu bez wykrycia telefonu, a w JAFIE jak to zrobic :) ??