Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Prosze o analize logow silnika 1Z

lukas2000 23 May 2009 21:39 1533 2
    lukas2000
    Level 10  
    Witam wszystkich
    Tak jak w temacie prosze o przeanalizowanie zalaczonych przeze mnie logow samochodu VW Sharan 1,9 TDI ( 90KM , 1Z ) wszystkie logi zrobione ma cieplym silniku 3 bieg i pedal w podloge Samochod podczas jazdy bardzo dziwnie sie zachowywal przy jezdzie na 4 i 5 biegu maksymalnie rozpedzal sie do 110 km/h i nie dalo sie osiagnac wiekszej predkosci (doslownie jak by mu odbieralo moc) Podczas odczytu bledow VAG - iem wykryto blad 575 - Ciśnienie w kolektorze dolotowym roznica doregolowania Zaczolem szukac przyczyny w wezykach podcisnieniowych okazalo sie ze jeden z nich byl pekniety po usunieciu usterki wezyka samochod zaczol jezdzic lepiej nie jest odczuwalna juz taka utrata mocy jak wczesniej lecz od predkosc 120 km/h wzwyz ciezko sie rozpedza Osiagniecie predkosci 150 km/h zajmuje mu ok 2-3 km ( na plaskim odcinku drogi)
    Z gory bardzo dziekuje za szybka odpowiedz
    Pozdrawiam wszystkich

Itek
    Level 20  
    Dla mnie wygląda że coś z przepływką im większe obroty oma miej mierzy co jest potem wynikiem obniżenia dawki paliwa .

Podmień przepływkę i zobaczymy jak będzie wyglądać powinno byś ok.

Jak starego typu przepływka wystarczy umyć ją płynem do czyszczenia gaźników .
    lukas2000
    Level 10  
    Dziekuje za odpowiedz :)
    A moglbys mi podpowiedziec w jaki sposob moge rozpoznac czy mam stary czy nowy przeplywomierz bo nie chcial bym czegos popsuc myjac go Z tego co gdzies czytalem niektorych przeplywomierzy nie powinno sie myc bo mozna je uszkodzic Jesli sie myle to mnie popraw Samochod jest z 1996 roku moze to Ci cos pomoze
    Mam jeszcze jedno pytanie z czego wnioskujesz (z ktorych logow konkretnie) ze to jest przeplywomierz ? jak narazie jest to dla mnie troche czarna magia a chcial bym mniej wiecej wiedziec na co zwracac uwage podczas oceny logow Bylbym wdzieczny jak bys mi to troche wytlumaczyl
    Z gory dziekuje za odpowiedz
    Pozdrawiam