Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z ustawieniem talerza-Anglia

halfnelson 24 May 2009 17:05 2431 5
    halfnelson
    Level 1  
    Witam wszystkich szanownych uzytkownikow elektroda.pl

Jestem klientem Cyfrowego Polsatu i posiadam wymieniny ponizej sprzet:
    -Przelacznik DiSEqC H-H Motor 1.2
    -Talerz 1.1m
    -LNB 0.2db HDTV & DVB-S2 compilant
    -Dekoder Echostar DSB 717

Sygnal jaki otrzymuje w konfiguracji to 53%- 54%, w trakcie gdy Tp ustawione jest na 12073/V. Mieszkam w Anglii i slyszalem ze ustawienie satelity jest banalnie proste, wystarczy tylko znalezc odpowiedni dla HOTBirda azymut i pomanewrowac katem elewacji, jednakze sygnal w trakcie manewrow nawet nie spada a jednyie gdy sie podnosi, to w trakcie gdy dotykam LNB ma tendencje sie podniec do gora 64%. I ta wlasnie stabilnosc sygnalu jest moim zaniepokojeniem. Czy ktos z tu obecnych mial podobny problem tak samo w Polsce jak i ja w Anglii? Bylbym bardzo wdzieczny za jakakolwiek pomoc! Dziekuje serdecznie i pozdrawiam.
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Tak odepnij tego diseqa i bezpośrednio kabelek od dekodera do konwertera.Przywruć ustawienia fabryczne to dekoder sam ustawi prawidłowe parametry.Samo poprawne podłączenie pokaże górny pasek,dolny dopiero gdy znajdziesz satelitę hotbird się ukarze.
    kajron
    Level 29  
    dodam do szanownych kolegów + ustawienia odpowiednie w menu dekodera zasilanie konwertera , typ konwertera wybrany odpowiedni satelita lub po podpięciu odpowiednie ustawienie portów diseqc
    lukashb
    Level 39  
    Nie straszmy kolegi, że ustawienie anteny jest takie ciężkie do zrealizowania, trzeba się zorientować jakie kąty azymutu i elewacji masz u siebie, podpowiem, że u siebie założyłem antenę 50cm w części wschodniej kraju, czyli teoretycznie, na niej niemozliwe nic do odebrania w tym rejonie, a u mnie sygnał 97%, jakość 80%, przy dobrej ulewie spada do 50% jakość i działa bez zacięcia, i to też nie przy każdym deszczu, są takie deszcze, że nic nie spada, a ustawiane było na tzw. czuja, czyli odbiera ok naprężam z boku talerz - odbiór ginie, naprężam z drugiej strony i ginie, i z góry, i zginął, dzięki temu wiem, że talerz jest dobrze wcelowany. Pozdrawiam