Ooo moderator nas wydzielił - teraz można rozmawiać bez obawy o bana !
No Alton - odpowiedz ;-> jestem bardzo ciekaw odpowiedzi ;>

No Alton - odpowiedz ;-> jestem bardzo ciekaw odpowiedzi ;>
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejanuss73 wrote:Arutim wrote:
A właśnie jak tam testy, zapraszasz na ślepe testy kolegę januss73 czy może jednak już nie jesteś tak pewny swojego słuchu i słuszności stosowania wykwitnie drogich elementów? Osobiście ciekaw jestem jakby wypadł ten tes
Też ponawiam pytanie.
januss73 wrote:Alton88 wrote:
Regulacja głośności w tym wynalazku musi być conajmniej denerwująca.
Mam dla Ciebie propozycję Alton, bo widzę, że jesteś bardzo przekonany do tego co mówisz. Kupię dwa lm'y zrobię z nich wzmacniacz z tego co mam w szufladzie, wsiądę w samochód i przyjadę do Ciebie. Do kompletu zrobię też selektor na pilota, mogę też zabrać ze sobą swojego dac'a i kolumny, kwestia umowy. Usiądziesz sobie na swoim fotelu, kanapie czy co tam masz, dostaniesz w rękę pilota i będziemy robić tzw ślepy odsłuch. Potem pojedziemy do salonu audio. Jak na 20 prób odgadniesz 15 kiedy grał twój GC (o ile nie jest zrypany, nie szumi i nie ma przydźwięku i nie siada mu bas z powodu zbyt małej pojemności a właściwie jej braku w zasilaczu) wybierzesz sobie z tegoż salonu co będziesz chciał do kwoty 3000PLN, a ja zapłacę, jak wcześniejszej próby nie przejdziesz to ja sobie coś wybiorę. Wchodzisz w to?
pozdrawiam
Alton88 wrote:To nie jest tak że siadasz ...cyk płytka play i wiesz co lepiej gra![]()
Te różnice są tak subtelne że potrzeba czasu , wody święconej i odosobnienia![]()
Coś w rodzaju rytuału
Alton88 wrote:Arutim wrote:GainCard kosztuje blisko 10tyś i dlatego właśnie go kupują bo za 10 kafli to musi być coś dobrego [wg. rozumowania] a w środku pewnie siedzi jakiś tda żeby była różnica w porównaniu do GC który ponoć gra lepiej hehehe co nawet mogłoby się zgadzać. Szczerze mówiąc nawet nie chce odpalać mi się googli ale wydaje mi się że ktoś już zajrzał do tego gaincarda z czystej ciekawości...
Tak z czystej ciekawości powiem ci że GainCard i GC wewnętrznie są identyczną aplikacją , nie żaden TDA(który zresztą jest niewypałem) tylko LM3875.
Również tyczy się to LM3886 który ma całkowicie inny charakter brzmienia....gorszy....Z całej stajni LM jedynie LM1875 i LM3875 nadaje sie na GC
Sama ideologia GC polega na jak najmniejszej ilości elementów , skrócenie przewodów do minimum , jakieś selektory czy cyfrowe sterowanie nie wchodzi w grę , po prostu nie o to chodzi.
januss73 wrote:
Regulacja głośności w tym wynalazku musi być conajmniej denerwująca.
Bardzo dużo osób łączy w taki sposób potencjometry , w celu skrócenia przewodów do minimum.
Alton88 wrote:GainCLone nie jest ani Audiofilskim wzmacniaczem ani Pseudoaudiofilskim tak dla sprostowania.
Audiofilski wzmak można kupić za np: 100tyś zł. GainCard'a kupisz za 6000zł a GainCLona zrobisz za 400-1200zł .
A nie wiem o jakiej grubej kasie mówisz , 1200zł to jest gruba kasa ? chyba nie.
Odnośnie GainClona zapraszam na odsłuch . Jak ktoś ma jakieś wątpliwości , zadzwoń umówimy sie posłuchasz ocenisz. TEL. -727655482
arcu wrote:LM3886 to syf, jakich mało.
Zbiera zakłócenia GSM z drugiego końca pokoju, gdzie poczciwa 7294 dopiero po przystawieniu komóry do wzmacniacza.
Jeśli są tak konstruowane gainclone, to faktycznie trzeba mieć srednio w glowie, zeby to wychwalać.
Alton88 wrote:Musze cie zmartwić , tranzystory np: Kenwood KA-5040R , Marantz PM4000 .
Wcześniej jak chyba każdy Zodiak , Tosca i inne polskie wynalazki.
Brzmienie sprzętu bardziej mnie interesuje niż strona techniczna.
Przejrzystość GC prowadzenie basu , głębia , wybrzmiewania , barwy Marantzowi daleko do takiego przekazu .
Odnośnie kolumn Altusy potem Altony , Tesle , w między czasie STX , Totem Mitte , w tej chwili Seas + Vifa.
A teraz powiedz mi dlaczego np Technics SU-A600 w porównaniu z Kenwood'em KA-5040R gra zdecydowanie gorzej ? Jak wiadomo techniczne są na równym poziomie.
Po za tym nie jestem idiotą nie wierze ślepo w jakieś super audiofilskie wynalazki , GC zrobiłem z ciekawości ,byłem negatywnie nastawiony.
------------------------------------------------------------------------
Odnośnie teorii , przykładowo Punto 1.2 ,60km i Golf 3 1.6 75km.
Teoretycznie stosunek mocy do masy wypada na kożyść Golfa a w praktyce Punto jest znacznie szybsze od Golfa , dlaczego ? voodoo ?
arcu wrote:LM3886 to syf, jakich mało.
Zbiera zakłócenia GSM z drugiego końca pokoju, gdzie poczciwa 7294 dopiero po przystawieniu komóry do wzmacniacza.
Jeśli są tak konstruowane gainclone, to faktycznie trzeba mieć srednio w glowie, zeby to wychwalać.
Zakłócenia wynikają z nie odpowiedniego ekranowania czy prowadzenia masy a nie Scalaka.
Alton88 wrote:arcu wrote:LM3886 to syf, jakich mało.
Zakłócenia wynikają z nie odpowiedniego ekranowania czy prowadzenia masy a nie Scalaka.
arcu wrote:Alton88 wrote:arcu wrote:LM3886 to syf, jakich mało.
Nie w przypadku GSM i słynnego "pyr pyr pyr" w głośnikach przy nawiązywaniu połączenia, czy szukania sieci.
To struktura układu ulega wzbudzeniu na nośnej GSM. Walczylem z tym długo, zreszta, sama płytka (AVT2180) nie była skomplikowana i sciezki prowadzone dobrze, bo prościej się nie dało. Pomogła zmiana wzmacniacza, rozstając się z 3886 raz na zawsze.