Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ALPHARD SW 1203 Z - OBUDOWA !! PLEASE

kris86 10 May 2004 23:31 2615 9
    kris86
    Level 14  
    Jak wyżej..mam suba na dwóch takich Alphard-ach w 80 litrowej obudowie, i zastanawiam się czy dać BR, z WIn-a i z Qts (0.65) wynika, że będzie wtedy jeszcze gorzej, co mam zrobić, aha, zasilane to jest wzmakiem 2x150W więc 150 W jak na ten gosnik powinno starczyć, ale jednak czegoś brakuje, moze ten głośnik nie najlepszy, ale lubie tłusty i miękki bass, mimo iż czasami nie nadąża i jest za wolny wrrr......coś za coś....
    PS. czy 40 litrów na ten głosnik i BR podwójne i wymiarach 70x125 coś moze zmieni, takimi rurkami właśnie narazie dysponuje i pytam się czy je wmontować, czy lepiej nie......ale chyba i tak je wkręce, bo szczerze to gorzej jush chyba nie może być, nish w tey zamkniętey 8O Najwyżej będzie masakrycznie podbijać, ale co polecacie....
    nfsking
    Level 24  
    powiem, bo chyba nikt ci nie powiedział ze na forum jest nie pisana umowa zeby ignorowac głupie posty.
    micho a
    Level 35  
    jak nie zależy ci na kontroli basu tylko niskim buuuuuuuuu :D (też czasem tak lubie :) ) to br koło 80-100l nisko strojone zasymuluj sobie w winisd zresztą ten głośnik ma zero kopa tylko buuuuu i buuuuu 8) można troche ratować budą zamknięta ale te 100l br to chyba jak na ten najlepiej
    elee
    Level 11  
    Lepiej kup jakiś markowy głośnik np. Lanzar czy coś a ty walczysz z takimi miernotami wiem bo sam kiedyś kupowałem jakieś głośniki 888 i coś takiego i to było do niczego teraz mam Lanzarka w moim aucie i jest ok cena około 700 złotych ale warto
    kris86
    Level 14  
    No to jak dasz mi te 700 zeta to pogada !! Nie rozumiesz, że jush te głośniki mam, i co!! mam je wyrzucić?? Ja kupiłem oba za 200 zeta wię chyba warto!!
    nfsking
    Level 24  
    to obchnij komus okazyjnie za 250zeta :D i kup sobie jeden DOBRY glosnik
    janusz27
    Level 30  
    sprawdź sobie stronkę www.alphard.pl kliknij na kontakt i napisz im maila, żeby ci podali parametry głośnika i jakie obudowy do niego
    nfsking
    Level 24  
    po pierwsze: na pewno nie podadzą mu prawdziwych param. a po drugie nawet z tych podanych na stronie alpharda widac ze to ..::<SHIT>::..
    kris86
    Level 14  
    No wiem, że te parametry to tylko o dupe roztrzaskać !! A jednego nie kupie, bo mam obudowe jush i nie zrobie innej, heh, zostane przy tych Alphardach, najwyżej.....za 250 zeta raczej nie dostane dwóch lepszych głośników, a więcej keszu bym nawet nie miał.......hmmm wrrr, cienka sprawa