Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
TermopastyTermopasty
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

polonez caro 1,6 gli abimex nie odpala na zimnym silniku na

30 May 2009 15:30 8902 32
  • Level 9  
    witam mam pytanie bo moj poldi nie odpala na benzynie na zimnym silniku kreci i kreci ale nic wiecej mam gaz i na gazie odpala bez problemu i jeździ super natomiast jelsi zlapie troszke temperatury to przxy przełączeniu na benzyne chodzi bez problemu i tak samo jak sie zgasi auto to potem na benzynie odpala bez niczego a jeśli auto po stoi dluzszy czas ale jeszcze jest letni silnik to na benzynie odpali ale z cieżkim trudem i to odpala ale bez ssania i tak od 400 obrotow idzie pomalutku do gory i stoi na 900-1000 obrotow ale ssania nie ma zalozylem nowe świece mam nowu modul zapłonowy tazke zalozylem by sprawdzic i nic dalej tak samo pompa paliwa chodzi i bije paliwo tak jak ma byc a zaczęło sie od tego ze poldek stal cały weekend na parkingu i popadalo troszke i rano w poniedziałek to najpierw zaczelo sie dymic z wydechu obroty zaczęły skakac z rury wydechowej czarne sadze ale juz nie ma problemu z sadzami czy z kopceniem tylko z odpaleniem na benzynie na zimnym silniku nie chce odpalić rozrusznik kreci ale nic jakby paliwa nie dostawal ale dostaje do wtrysku czy jest ktos kto poradzilby mi z tym problemem??
  • TermopastyTermopasty
  • User removed account  
  • Level 9  
    jednopunktowy wtrysk i calkowicie nie mam pojecia co sie moglo podziac mojemu poldkowi bo bylo wszystko dobrze a stal na parkingu 3 dni :( a czy wd 40 byloby dobrze czy jaki preparat bylby dobry??
    a moze wode mam w paliwie albo pompa paliwa siwece nowe i po jednym dniu juz sa czarne albo cewki nawalaja ale iska jest mocna a na siwece slaba
  • User removed account  
  • Level 9  
    a gdzie ten czujnik jest?? ktory to?? napisze ktos kto wie gdzie jest ten czujnik cieczy chlodzacej?? i czym jakim preparatem potraktowac wszystkie styki ewlektryczne??
  • User removed account  
  • TermopastyTermopasty
  • Level 9  
    no wlansie to wszystko mnie dziwi ze na gaziwe odpala i jezdzi bez problemu a na benzynie nie moge odpalic na zimnym silniku a jak sie zagrzeje to i na benzynie sa sie jezdzic i odpalac wiec co moze byc przyczyna jelsi ktos wie??

    Dodano po 2 [minuty]:

    byc moze jak zimny to nie puszcza paliwa z wtryskiwacza a jak sie zagrzeje to puszcza chociaz tez szarpie czasami i nie ma takiej mocy na benzynie a wie ktos jak wymontowac wtryska??
  • User removed account  
  • Level 9  
    akurat ja mam abimexa nie bosha a ta glowica cylindrow to gdzie jest w ktorym miejscu czy mozna samemu wymienic itd.?? i co ma woda w baku benzyny do gazu przeciez to jest calkiem co innego tak mi ise wydaje a ja mam problem z benzyna
  • User removed account  
  • Level 9  
    a ten czujnik cieczy to jest ten co pokazuje temperature silnika ten calkiem z przodu co jest i z tego idzie jejden kabelek tak?? i jak go sprawdzic czy ten czujnik jest dobry??
  • User removed account  
  • Level 9  
    ale byc moze sie przyciera ten wtrysk i jak jest zimny to nie podaje paliwa dalej a jak sie zagrzeje to daje benzyne ale jak sie schladza silnik to coraz gorzej odpalic mozna na benzynie a ewnetualnie wie ktos jak mozna zdemontowac wtryskiwacz?????? by go przeciscic czy jak i zalozyc??

    Dodano po 3 [minuty]:

    sterownik abimex to tan komputer inaczej mowiac auta tak?? ten za schowkiem w przednim siedzeniu pasażera tak??
  • User removed account  
  • Level 9  
    dobrze to jakie sugestie ???? bo ja juz kompletnie nie mam pojecia napewno sprobuje wszystkie styki elektryczni popsikac ;) jakims preparatem napewno cos zrobie z czujnikiem cieczy chlodzacej

    Dodano po 9 [minuty]:

    no wlasnie żadnego ssania nie ma na gazie odpalam i od razu trzyma 900-1000 obrotow nawet jak na benzynie to tak jak pisalem ze odpali z ciezkim trudem jak jest letni silnik to zaczynaja sie obroty od 400 i pomalutku w gore do 900 i trzyma i zadnego ssania
    czy nawet z przelaczenia na benzyne to zadnego ssania nie ma
  • User removed account  
  • Level 9  
    klapki sa zamkniete dopiero jak dodam gazu to sie otwieraja jak odpalam na zimnym silniku na gazie to musze dodac troszke gazu i odpala za pierwszym razem a na benzynie momo ze takze dodaje gazu to nie odpala a nigdy nie musialem na benzynie dodawac gazu i zawsze odpalalo na benzynie od kopa i bylo ssanie trymalo 1200 obrotow a jak potem delikatnie dodalem gazu to skoczylo na 1600 obrotow i jak zlapalo temp. to spadaly na 900-950 obrotow a teraz na zimnym nawet nie zastartuje tylko rozrusznik jakby paliwo z wtrysku nie szlo dalej bo do wtrysku idzie
  • User removed account  
  • Level 9  
    a maja byc zalane paliwem czy nie maja byc???? a jak odpalam na gazie i odpala na gazie od kopa to wtedy na swiece dostaje sie gaz i odpala czy nie??
  • User removed account  
  • Level 9  
    oki przetestuje tą porade w poniedzialek i napisze o efektach a jelsi sa suche tak jakby paliwo nie dochodzilo to co wtedy?? czy to wina wtrysku czy jak?? bo do wtrysku dochodzi napewno
  • User removed account  
  • Level 9  
    no dobrze ale jak to ocenic ze awaria automatycznego ssania gdzie to szukac by zdjagnozowac??
  • User removed account  
  • Level 9  
    no dobrze ale o jakim gaźniku jest mowa skoro ja mam jednopunktowy wtrysk i nie mam zadnego gaźnika

    Dodano po 15 [minuty]:

    a jak naprawic bybylo to automatyczne ssanie
  • User removed account  
  • Level 9  
    jakos nie moge przez nic ptworzyc tego programiku do abimexa pozapisaniu :-(
    a moze ma ktos jeszcze jakies pomysly dotyczace mojego problemu z polonezem to bardzo prosze pisac
  • Level 9  
    jakos to samo po zapisaniu nie wiem czym mozna to otworzyc czy wie ktos jeszcze jak mozna sie uporac z moja usterka?? prosze pisac
  • Level 10  
    Mam taki sam problem. Nie odpala mi, gdy silnik jest zimny. Rozwiązał może juz ktoś ten problem ?