Kolego Sylwek, jeżeli chodzi o ten rodzaj auta V40 diesel to się troszeczkę przejechałem. Zakupiłem paliwka z poza stacji dystrybutorskiej i pompa paliwa siadła. Pompa jest Lukasa, made in GB. Silnik jest made in Renault. Zawieszenie od Carismy, czyli made in Japan. Na domiar tego wszystkiego au te auta wyszły z fabryki w Holandii. Jak widzisz nie ma nic wspólnego ze skandynawią. Mój model to 1.9 TD 90 KM. Podobno Francuzy palą mniej od Niemców. Jak bym tego nie powiedział. Lejąc paliwa pod korek i zrobiłem 70 km - trasa, 31 miasto, gdy pod dystrybutorem wlałem ponownie pod korek to liczydło mi pokazało 7 litrów. Zatem sam policz jaka jest ekonomika. Silnik mam bardzo bogaty, nie ma mowy o jakiś przepałach, jestem po 9000km przebiegu, nie bierze grama oleju. Jeżeli miałbym polecić V40 to chyba 2.0 16V + LPG.
Podsumowując to jednak autko, które mi się podoba i pomimo tych różnych mankamentów nie zamierzam się go pozbyć. Ma też przecież kilka zalet.
A odnośnie tematu jaki poruszyłem to zamontuje jakąś małą skrzynkę i głośniczek 30 cm. Chciałbym się zamknąć w kosztach za głośnik do 300-400 zł. Składałem kiedyś trochę mebli także skrzynkę zrobię chyba sobie sam. Tylko nie wiem na jaki głośnik postawić, jakiej firmy, oczywiście taki, który wymaga małej obudowy.
Muza jaką słucham to raczej techno, disco.
lp