Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

simson potrzebuje ssania gdy jest cieply

majcher_kam 31 Maj 2009 21:25 2507 11
  • #1 31 Maj 2009 21:25
    majcher_kam
    Poziom 9  

    Witam !!
    Mam problem a mianowicie gdy odpalam simsona po nocy chodzi bez zarzutów sa wolne obroty i wszystko jest ok. Jednak gdy sie rozgrzeje potrzebuje ssania i czym jest bardziej rozgrzany tym muszę mu bardziej podkręcić ssanie i wtedy na pewien czas jest ok.
    Z gory dzieki jesli ten temat juz byl prosze o odnośnik.
    Pozdrawiam

    0 11
  • #2 31 Maj 2009 21:29
    alonzoo
    Poziom 10  

    sprawdz przerwe na stykach przerywacza lub wyczysc gaznik

    0
  • #3 31 Maj 2009 21:36
    majcher_kam
    Poziom 9  

    to jest elektronik a gaźnik był czyszczony kilkakrotnie i nic nie pomaga

    0
  • #4 31 Maj 2009 21:42
    alonzoo
    Poziom 10  

    sprawdz elektronike i swiecę
    z reguly jak maszyna nie chce palic na ciepło jest to problem iskry

    0
  • #5 31 Maj 2009 21:47
    majcher_kam
    Poziom 9  

    ale on chce palić tylko gdybym nie podkręcił ssania to nie ma wolnych obrotów na ciepłym silniku , a na zimnym jest ok

    0
  • #6 31 Maj 2009 22:09
    alonzoo
    Poziom 10  

    sory w takim razie sprawdz połozenie przepustnicy i iglicy
    sprawdz w gazniku dysze i kanał od wolnych obrotów
    A czy reką jestes w stanie utrzymac wolne obroty??/

    0
  • #7 02 Cze 2009 15:25
    maciek12102
    Poziom 10  

    spróbuj wyregulowac gaźnik, przejrzyj go dokładnie powinno pomóc

    0
  • #8 02 Cze 2009 17:05
    majcher_kam
    Poziom 9  

    iglica jest na środku reka spokojnie moge utrzymac obroty

    0
  • #9 02 Cze 2009 21:21
    admiral
    Poziom 11  

    Możesz sprawdzić jakiego koloru jest świeca ??
    Daj znać.

    0
  • #10 05 Cze 2009 21:12
    majcher_kam
    Poziom 9  

    elektroda jest koloru brązowego ale jest wokół niej jest strasznie zakopcone

    0
  • Pomocny post
    #11 06 Cze 2009 21:44
    admiral
    Poziom 11  

    masz zły kąt wyprzedzenia zapłonu elektroda powinna być kolory ceglastego.

    0
  • #12 02 Sie 2009 13:16
    marny02
    Poziom 10  

    Witam wszystkich posiadaczy simków.

    Coś się stało ostatnio mojemu simkowi (S51). Gdy silnik jest zimny simek jedzie tak jak powinien natomiast po rozgrzaniu zaczyna się mulić, dusić na niskich obrotach np; przy ruszaniu i przy zmianie biegów na wyższy na małych obrotach. Jak mu zdejmę ta gumowa rurkę łącząca gaźnik z puszką filtra to simek ożywa. Zapłon ustawiony prawidłowo iglica w jak najwyższej pozycji (najlepiej chodzi i jeździ) w innych położeniach nie da się jeździć ,filtr powietrza wyczyszczony. Brat coś majstrował przy dyszy nie wiem czy jej przypadkiem nie rozkalibrował czy to może być przyczyna? Już mi brak pomysłów co może być nie tak.

    0