Potwierdzam potrzebę wlutowania diod zenera na wejściu USB. U mnie także na XP ruszyło bez diod a na Win 7 x64 nie chciało. Po wlutowaniu diod jak ręką odjął. Ja zastosowałem diody 3V3.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therepiotrva wrote:2. niestety czasem po "Disable Test Mode" sterowniki znów się "resetują" i są wykrywane jako niepodpisane cyfrowo,
piotrva wrote:także czasem wygodnie zostawić tryb "test mode" na stałe
lenny35 wrote:Witam!
Przyglądam się dyskusji w tym temacie i chciałem podzielić się moją metodą. Może nie jest najlepsza ale u mnie dobrze działa. Mój Win7 to Home Premium. Zainstalowałem sterowniki w trybie wyłączone wymuszania podpisów cyfrowych (F8 podczas uruchomiania Windowsa). Gdy chcę skorzystać z USBasp zawsze włączam kompa w tym trybie i nie ma wtedy problemu z rozpoznawaniem i używaniem programatora. Może to komuś pomoże.
Pozdrawiam
Piotr
piotrva wrote:2. niestety czasem po "Disable Test Mode" sterowniki znów się "resetują" i są wykrywane jako niepodpisane cyfrowo,
mirekk36 wrote:i aplikacji libusb-win32-bin-1.2.2.0.rar sterowniki działają w każdym trybie i za każdym razem i już nic nie trzeba robić.Albo wgrać sobie nowszą wersję LibUsb i nie będzie trzeba już w ogóle bawić się z tym trybem testowym. Nie będzie się także nic resetować itp ... opis jak to zrobić w jednym z plików *.txt
NIEBO! wrote:P.S. Niestety jak kolejne czynności wyglądały aby działało nie jestem w stanie powiedzieć, bo robiłem tyle mixów z tyloma sterownikami, ...
avrdude.exe: error: programm enable: target doesn't answer. 1
avrdude.exe: initialization failed, rc=-1
Double check connections and try again, or use -F to override
this check.
avrdude.exe done. Thank you.
-p m8 -c usbasp -P usb -U flash:w:"$(ItemDir)$(ItemFileName).hex":a -U flash:v:"$(ItemDir)$(ItemFileName).hex":a -e