Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Zyxel P-660HW-T nie przydziela adresu IP na Della 410

03 Jun 2009 01:59 3070 3
  • Level 23  
    Witam,
    kupiłam Multimo skonfigurowany już przez nich router Zyxel P-660HW- T.

    Instalacja wg instrukcji przebiegła bez zakłóceń. Ustawienia konfiguracyjne - wszystkie jak w instrukcji. Test końcowy też OK . Po instalacji działa jednak tylko połączenie LAN i dostęp do internetu jest tylko przez tenże kabel LAN. Ale, choć sieć bezprzewodowa jest widoczna , sygnał doskonały mój komp ( Dell 410, Windows XP Pro, Karta Mini-PCI Dell Wireless 1470 Du) nie pobiera adresu IP i zamiast tego przypisuje ten zaczynający się na 169.254 - no, i w rezulacie połączenia WLAN nie ma.

    Jaka może być przyczyna/rozwiązanie takiego problemu? (W pomocy technicznej Multimo rozkładają ręce, informatyk firmowy także).
  • Level 10  
    Spróbuj ściągnąć
    Code:
    http://www.wireless-driver.com/download/dell/DELL-Truemobile-1470-abg-MPCI-WLan-Driver-Download.htm
    najnowsze sterowniki i zobaczymy co się stanie.
  • Level 23  
    Niestety sterownik nie pomógł.

    Nadal nie pobiera się adres IP.

    Czy to możliwe żeby router był jakoś w tym względzie " walnięty", że nie przydziela tego adresu?
  • Level 23  
    Witam ponownie,

    przetestowałam ten router na innym laptopie ( Dell D600 rodzaju karty wi-fi dokładnie nie pamiętam, inna niż ta moja), na tych samych ustawieniach. I na tym D600 wszystko : wi fi , internet -działa OK. Więc router jest w porządku.

    Na moim D410 próbowałam zmienić ustawienia, i wpisać w ustawieniach wi-fi adres z ipconfig'u ręcznie , wtedy połączenie wi-fi laptop- router jest - ale nie ma dostępu do internetu.

    Jak może być przyczyna tego? Proszę o jakieś rozwiązanie..pomysł - (poza zmianą laptopa , routera albo karty wi-fi). :please: