Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Na mierniku sygnał jest, na dekoderach nie ma.

blazej2 08 Jun 2009 14:09 3251 9
  • #1
    blazej2
    Level 14  
    Przestawiłem antenę o kilka metrów w bok (100% widoczności, brak jakiejkolwiek przeszkody). Zamontowałem. Ustawiłem na mierniku DSF-9000 tak jak kiedyś ustawiałem (musi działać) na Hotbirda. Na jednym dekoderze nie ma sygnału, podłączyłem drugi bo mogło się coś stać, ale też nie ma. Kabel jest sprawny, bo na jednym mierniku pokazuje jakość sygnału, oraz idzie zasilanie do anteny. Wymieniłem konwerter, ale nic nie pomogło. Co to może być?
  • #3
    blazej2
    Level 14  
    Ale mam miernik z identyfikacją satelity.
  • #4
    ansat
    Level 24  
    Jak miernikowi nie pomożesz to on sam satelity nie zidentefikuje. W mierniku wybierz transponder z którego nadaje HB np.11488 H i wtedy ustawiaj antenę.
  • #5
    dzac4
    Conditionally unlocked
    Kol.blazej2 o taki bzdety pytać aż śmiech.
  • #6
    ppp1980
    Level 14  
    z tego co pamietam, SF9000 miał ustawiony TP 10719 na HB, a tam... teraz nic nie ma... Musisz podłączyć SF do kompa i wgrac nową listę TP z aktualną częstotliwością...
  • #7
    marselus
    Level 12  
    Czasem transpondery na satelitach mają takie same parametry na różnych satelitach(a po nich miernik odentyfikuje satelite),

    dlatego dobrze mieć wgranych kilka transponderów do identyfikacji jednego satelity

    pozdro
  • #8
    LeDy
    Level 43  
    Zostało to: 4 Fun TV , Patio TV
  • #9
    blazej2
    Level 14  
    Jaki lepiej transponder wgrać czy TVP1, czy TVS?
  • #10
    ppp1980
    Level 14  
    wgraj TP który napewno nie zniknie za tydzień czy dwa....
    wybierz coś z Polsatu lub Cyfry +