Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

IBM Lenovo T61 - brak ładowania baterii

gdynia1978 09 Cze 2009 11:58 4056 3
  • #1 09 Cze 2009 11:58
    gdynia1978
    Poziom 2  

    power manager ja widzi windows rowniez jako sprawna jednak bateria ani nie odpala notka ani tez sie nie laduje-choc oba programy mowia ze ladowanie w toku.stan jej naladowania oba wskazuja jednakowo na 52 procent ktory to procent maleje co dwa -trzy dni o jeden stopien.kontrolka ladowania jest caly czas zielona.prosze o sugestie

    Tytuł zmieniłem na regulaminowy.
    Kolega poprawi post.
    Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
    Słowa "notka", "odpala" zastąpić właściwymi!
    mat_ed

    0 3
  • #2 10 Cze 2009 14:21
    skaktus
    Poziom 37  

    Poczytaj temat o regeneracji baterii. Sprawdź komputer na innej baterii.

    0
  • #3 10 Cze 2009 17:50
    gdynia1978
    Poziom 2  

    gdynia1978 napisał:
    Power manager ja widzi windows rowniez jako sprawna jednak bateria ani nie zalacza notebooka ani tez sie nie laduje-choc oba programy mowia ze ladowanie w toku.stan jej naladowania oba wskazuja jednakowo na 52 procent ktory to procent maleje co dwa -trzy dni o jeden stopien.kontrolka ladowania jest caly czas zielona.prosze o sugestie

    Tytuł zmieniłem na regulaminowy.
    Kolega poprawi post.
    Zdania rozpoczynamy wielką literą i kończymy kropką.
    Słowa "notka", "odpala" zastąpić właściwymi!
    mat_ed


    Dodano po 9 [minuty]:

    Witam z regeneracja jest tak ze jesli ma sie pewnosc ze jest stara to warto podjac sie tej czynnosci.Jednak u mnie wystapila ta usterka na sprawnej bateri.Wiec sprawdzilem napiecie na wyjsciu i bylo brak reakcji.Po otwarciu bateri sprawdzilem jej bezpiecznik i okazalo sie ze jest przepalony.Z braku takowego stwozylem mostek i wszystko dziala.Teraz tylko udam sie do fachowca ktory w miejsce uszkodzonego wlutuje nowy o odpowiednich parametrach.I tyle.Pozdrawiam

    0
  • #4 13 Sie 2009 12:39
    sasq
    Poziom 10  

    Czy możesz napisać coś wiecej o lokalizacji owego bezpiecznika?

    Mam bardzo podobne objawy, komunikat jaki mi się pojawia to błąd ładowania baterii.


    Przy okazji witam wszystkich "elektrodowców".
    Forum czytuje od dawna a to mój pierwszy post.


    Znalazłem odrobinkę szerszy opis problemu w
    tym wątku

    0