Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

[ java ] zdalne uruchamianie aplikacji

bohun3 09 Cze 2009 16:45 1698 6
  • #1 09 Cze 2009 16:45
    bohun3
    Poziom 9  

    Zdalne uruchamianie aplikacji:
    Program umożliwiajacy zdalne uruchamianie i zamykanie programów z
    zadanymi parametrami czasowymi. Parametry te maja okreslac czas rozpoczecia i czas zakonczenia działania aplikacji. Po stronie serwera niezbedny jest moduł harmonogramu, który bedzie utrzymywał polecenia klienta, aby mogły wykonac sie w odpowiednim czasie. Harmonogram ma byc zapisywany w pliku lub plikach.

    Jak taki moduł harmonogramu zrobić ?


    import java.io.*;

    public class zad1 {

    public static void main(String[] args) {
    try{


    BufferedReader br = new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in));
    String line = br.readLine();

    Runtime rt = Runtime.getRuntime();
    Process p = rt.exec("\"C:/Program Files/Mozilla Firefox/firefox.exe\" " + line);
    // OutputStream out = p.get OutputStream();
    // InputStream in = p.get InputStream();
    // InputStream err = p.get ErrorStream();
    // p.get Value();
    // p.wait For();
    }
    catch(IOException ioe){
    System.err.println(ioe);
    }

    }
    }

    0 6
  • #3 10 Cze 2009 15:03
    bohun3
    Poziom 9  

    jak taki wątek napisać ?

    0
  • Pomocny post
    #5 11 Cze 2009 00:24
    pallid
    Poziom 20  

    Witam,
    mozna do tego celu wykorzystac klasy: java.util.TimerTask - zadanie do wykonania - oraz java.util.Timer - menadzer uruchamiania zadan o konkretnej porze lub po uplywie konkretnego czasu. W szczegolnym przypadku, gdy ingerencja uzytkownika nie jest potrzebna, a dane mozna wczytac np. z pliku, mozna taki Timer ustawic w trybie daemon (usluga w tle). Wtedy nie interesuje nas watek glowny.
    Pozdr.

    0
  • #6 12 Cze 2009 07:01
    bohun3
    Poziom 9  

    przydał by się fragment kodu albo jego szkielet

    0