Mam mały problem chcę kupić dobre kolumny do 1000 zł za komplet ma to być sprzęt do domowych imprezek ale za razem np. do 18 w szkolnej małej hali . Chcę aby moje kolumny miały dobry bas.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therezdikla wrote:Ale one maja mieć tak do 300 wat na maxxa a wyjscie 100
Dodano po 3 [minuty]:
te beda dobre http://www.allegro.pl/item651390336_tonsil_voyager_350.html prosze o odpowiedz
technics6 wrote:No to albo nie robił głośno albo ten wzmacniacz nie ma 2x80W. Sprawdź ile ten wzmacniacz ma poboru mocy z tyłu obudowy.
Ja mam na myśli wzmacniacze które mają na wyjściu 2x70W a na tabliczce z tyłu pobór mocy 250W, jak moja Yamaha. Jakbym podłączył kolumny 100W "rms" to został by tylko smrodek.
technics6 wrote:Dani66 - chodziło mi o rzetelność w podawaniu tych parametrów. Tonsil to bardzo dobry i rzetelny producent, widziałem jakie mają laboratorium do pomiarów. Popatrz na to z drugiej strony - kolumny od miniweż które mają "200W" to może przesada, ale jakieś niskobudżetowe Visatony czy zestawy Koda potrafią się rozlecieć w rękach młodego użytkownika pomimo odpowiednio dobranej wzmacniacza (takiej mocy, przy której teoretycznie nie powinna się odkleić cewka.