A odwrotnie, jaką próżnię można uzyskać z takim agregatem ?
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereQuote:Na temat tych agregatów krążą różne opinie a wiele z nich jest raczej wyssanych z palca. Co niektórzy sądzą że zużyty agregat pluje olejem a to jest jak najbardziej mylna opinia ponieważ jest to nie możliwe. Można jedynie zauważyć znaczny spadek kompresji. Olej w sprężonym powietrzu w znacznych ilościach może pojawić się jedynie wtedy gdy kompresorek zostanie dość mocno przechylony a olej dostanie się do wejścia gdzie zasysane jest powietrze.
Jarosx9 wrote:
Z tym się mogę zgodzić tylko zamiast słowa "poprawki" użyłbym słowa partanina lakiernicza. Chyba sobie nie zdajecie sprawy jaka musi być wydajność kompresora do lakierowania (przewyższająca choć trochę wypływ powietrza z butli w trakcie pracy pistoletu), nie wspominając o ciśnieniu
Jarosx9 wrote:w zasadzie absolutne minimum to stabilne 4 bary. No chyba że będziemy lakierować elementy wielkości klapki od wlewu paliwa, albo modele samochodów w skali 1:100.
Jarosx9 wrote:PS. Pamiętam że ktoś mi się kiedyś chwalił że lakierował samochód słoikiem z dyszą podłączonym do wylotu rury z odkurzacza.
grochowa wrote:Tak na marginesie to nie boicie się o swoje zdrowie? Mnie zawsze uczono, że ze sprężonym powietrzem nie ma żartów. Jak to jest w praktyce?
misiek84LG wrote:Czy chodzi o filtrowanie pyłkowe czy o pozbycie się oleju ???
msichal wrote:jak zaslepisz ta trzecia ,bedzie dmuchaloMam podobny agregat ze starej lodówki, jednak nie miał od otwieranej obudowy, jedynie zostały obcięte 3 rurki. Dmucha to troche słabo, bo po naciśnięciu palcem na rurkę wylotową nie czuć żadnego ciśnienia... Czy może ktoś napisać jak zwiększyć ciśnienie na wyjściu? Z tego co patrzyłem to jedna rurka to wejście, druga wyjście a trzecie to nie wiem , jakby neutralna...
Quote:zgadzam się z kolegą Jarosx9 żadnego malowania takim "kompresorem" się nie wykona choćby nie wiem jakie przeróbki,
sam osobiście próbowałem, i lepiej kupić sobie farbę w spraju,
Quote:Ma mieć cieńsze ścianki? Ludzie sprężone powietrze to nie zabawka. Warto się nieraz trochę zastanowić.'wam' wystarczy nawet słabszy zbiornik ale o większej pojemności
Quote:objawy: włączam agregat chodzi 5 sek, bezpiecznik termiczny rozgrzewa się do czerwoności i wyłącza. Tak trzy razy , a za czwartym działa