Lanos jak jest zimny to jest wszystko ok. Gdy sie rozgrzeje to zapala sie check i silnik w ogóle nie reaguje na pedał gazu aż zgaśnie. Przy próbie odpalenia załapuje ale nie chce wejść w ogóle na obroty i po dodawaniu gazu buczy i gaśnie. Gdy postoi ok 15 min to odpala i można jechać ale po około 5 min to samo.
Cewka zapłonowa była podmieniana na inną dodatkowo ja schładzałem ale nic to nie daje. Paliwo dochodzi. Błędów niema jest tylko 12 (czujnik położenia wału) ale wiadomo jak silnik nie pracuje to go pokazuje. Czy to faktycznie czujnik położenia wału?? Bo nic już mi nie przychodzi do głowy. wcześniej były jeszcze błędy o sądzie lambda i silniczku krokowym ale po wyczyszczeniu krokowaca i resecie kompa już nie wracają.
proszę o pomoc
aha gdzie znajduje sie czujnik temp cieczy??
Cewka zapłonowa była podmieniana na inną dodatkowo ja schładzałem ale nic to nie daje. Paliwo dochodzi. Błędów niema jest tylko 12 (czujnik położenia wału) ale wiadomo jak silnik nie pracuje to go pokazuje. Czy to faktycznie czujnik położenia wału?? Bo nic już mi nie przychodzi do głowy. wcześniej były jeszcze błędy o sądzie lambda i silniczku krokowym ale po wyczyszczeniu krokowaca i resecie kompa już nie wracają.
proszę o pomoc
aha gdzie znajduje sie czujnik temp cieczy??