Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereKrz123 wrote:Prosze o restart eeprom z baterii medion
Yaras wrote:Witam.
Może ktoś zresetować taki wsad - Dell C600, bateria nieorginalna, "Replace CPI CPX Battery Module" 14.8V 3800mAh na układach: M37515 i SL220.
Włożone 8 nowych ogniw 2200mAh.
Quote:kaczy998 napisał:Quote:в этой батарее нет еепром.на вашем сайте есть даташит на М37512.почитай его.пока решения нет для этого контроллера.
Kto może mi pomóc w zczytaniu eepromu z baterii HSTNN-UB33 (14,4V 4400 mAh) do laptopa HP DV9000. Jakim programem można edytować eeprom i najlepiej jakim interfejsem go sczytywać. W moim poprzednim poście są zdjęcia elektroniki z tej baterii.
magik44 wrote:Witam posiadam lapa HP DV9000. Bateria trzyma niecałe 10 min. Model baterii to 432974-001.
Każdy zestaw posiada napięcie 4,1 V natomiast cała bateria 16,4 V (napięcia mierzone bez rozłączania żadnego elementu baterii).
Napięcie na złączu baterii to 14,8 V.
Po podłączeniu żarówki 20 watowej napięcie na każdym zestawie spada do 3,9V ~ 4,0V. Dodam, że bateria się równomiernie rozładowywuje i ładuje.
Teraz pytania.
1) Full Charge Capacity powinno być takie niskie ?
2) Dlaczego wszystkich trzech danych nie wyświetla w mAh a jest tylko 0 w nawiasie ?
3) Istnieje możliwość wskrzeszenia baterii ? Na 16 stronie poprzedniego tematu
Rudiksam napisał:Quote:kaczy998 napisał:Quote:в этой батарее нет еепром.на вашем сайте есть даташит на М37512.почитай его.пока решения нет для этого контроллера.
Kto może mi pomóc w zczytaniu eepromu z baterii HSTNN-UB33 (14,4V 4400 mAh) do laptopa HP DV9000. Jakim programem można edytować eeprom i najlepiej jakim interfejsem go sczytywać. W moim poprzednim poście są zdjęcia elektroniki z tej baterii.
Co domyślam się znaczy, że ta wersja układu nie posiada eeprom dalszej części zdania nie rozumiem.
4) W dalszej części tematu znalazłem wątek iż układ od baterii do HP DV6000 idzie uczyć tzn. zwiększać jej wpis o maksymalnej pojemności ogniw. Jest taka możliwość ?
Prosiłbym o odpowiedzi na pytania. Z góry dziękuję.