Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theredevil-80 wrote:ktoś może ma pojecie co jest przyczyna,ze moja bateria laduje sie do 30% i nie chce iść dalej pomimo,że jest napisane ładowanie?
dell inspiron 1720
bateria to DELL DY 3757
manufacture: DP-LGC52
bubas0456 wrote:Posiadam baterie do Compaq Evo N610 (chiński zamiennik) 14,8V,4400mAh.Problem polega na tym,że po wymianie dwóch ogniw laptop wogóle jej nie widzi.Mam interfejs zrobiony wg.schematu z elektrody na układzie sn74ls05.Problem lezy w tym,że nie wiem który to sterownik,a która to pamięć.Przeszukałem forumi nic nie znalazłem.Na zdjęciach są pokazane układy:LM393,FR5305,1125SL3 i U1-brak oznaczeń. Płytka jest dwupoziomowa.Proszę o podpowidż czym to zczytać,które to sterownik i pamięć?
szupi wrote:witam!
mam pytanie odnosnie baterii w notebooku fujitsu siemens computers lifebook s7020d. mam go od około roku z tym ze nie kupiłem jako nowy. na początku bateria trzymała ponad 2,30min, niedawno czas pracy na bateii sie skrócił do jakichś 1,40 min(pomiary w podobnych warunkach - oglądanie filmu, ekran na 1/2 jasności). program right mark CPU clock utility pokazuje designed capacity 51840 mWh a fully chrged capacity na 27853mWh, gdy wcześniej wartość ta wynosiła około 35000 mWh. nie miałem z tą baterią nigdy problemów. moje pytanie : skąd mógł wziąć sie taki nagły spadek wartości fully charged capacity i czy mozna go jakoś zwiększyć??
pozdrawiam.
bubas0456 wrote:Pd tym bezpiecznikiem to Q5 o oznaczeniu 1125 5L3,a nie jak pomyłkowo napisałem Sl3.Patrzyłem na http://www.elenota.pl/search.php?szuk=1125&man=--wszyscy--&ile=50&start=0,ale nie jestem pewien która to,pozatym ktoś już chyba w niej grzebał bo z jednej strony ma nogi zlutowane,może ktoś wie jak to ryszyć?
ed25 wrote:Edytowałem mój wsad w SBW, już wiem że to co zczytałem pony prog-em to wsad mojej bateri.
Jeszcze raz proszę o reset. Do poprawki cykle ładowania i pojemność na 4700.
Pozdrawiam
jarob wrote:
szupi wrote:witam!
mam pytanie odnosnie baterii w notebooku fujitsu siemens computers lifebook s7020d. mam go od około roku z tym ze nie kupiłem jako nowy. na początku bateria trzymała ponad 2,30min, niedawno czas pracy na bateii sie skrócił do jakichś 1,40 min(pomiary w podobnych warunkach - oglądanie filmu, ekran na 1/2 jasności). program right mark CPU clock utility pokazuje designed capacity 51840 mWh a fully chrged capacity na 27853mWh, gdy wcześniej wartość ta wynosiła około 35000 mWh. nie miałem z tą baterią nigdy problemów. moje pytanie : skąd mógł wziąć sie taki nagły spadek wartości fully charged capacity i czy mozna go jakoś zwiększyć??
pozdrawiam.
Ogniwa się starzeją. Być może wystarczy przeprowadzić kalibrację baterii.
Jeśli to nie pomoże, to trzeba wymienić ogniwa i zresetować elektronikę.
gregorius-up4 wrote:Witam mam pytanko iprośbę do kolegi jarob ale może koledzy mi pomogą jak będą wiedzieli co zrobić.
Kilka stron temu prosiłem o pomoc w resecie pamięci 24c02n w baterii Asus.
Wszystko się powiodło ale pracowałem na starych ogniwach - lap trzymał 1h20min.
Zachciało mi się wymienić ogniwa na świeże i najpewniej zablokowałem pamięć ( chociaż podpięłem wszystkie ogniwa poprawnie)
Bateria nie jest ładowana - miernik nie pokazuje ładowanie chociaż dioda ład w lapie świeci.
Po odłączeniu zasilania lap momentalnie gaśnie.
Koledzy co robić ????
Czy da się odblokować ten układ i jak.
Proszę o pomoc.
P.S. Bezpieczniki w baterii całe
Czy może pomóc powtórne skasowanie i zapisanie epromu