Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therewaldek788 wrote:Może mi ktoś wytłumaczyć na czym polega ta zamiana miejsc w odczytywaniu wsadu . Znalazłem wątek dotyczący czytania wsadu ale nie zabardzo mogę się połapać z tą zamianą miejsc. Jak to się odczytuje ?.
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic452977.html
waldek788 wrote:Ok. Rozumiem już . Tylko powiedz mi, dlaczego mi wychodzi z ciągu HEX 0E10 (z tego przykładu co mi podałeś ) liczba 4110? A ty wspomniałeś o liczbie 3600? .
Ok. Wszystko już kumam. Teraz tylko poroszę jeżeli ktoś ma opis bq2060 ( adresy) po polsku Które komórki trzeba edytować żeby bateria była ładowana poprawnie . U mnie jest tak że ładuje na odpalonym laptopie (tylko włączony ) 1.5h do 40% a od 40% do 100% przez kilka sekund . Później laptop działa 2,5 minuty z baterią 100% po czym spada do 1% i pracuje jeszcze ok1h i się wyłącza . Coś ktoś doradzi .
Dla kolegi krzychu1985^ -browar sie należy .
mikeosw wrote:Po ciężkich bojach z datasheet'em znalazłem dwa elementy "martwe" teraz co to jest? miernik nic nie pokazuje jak bym nic nie mierzył. po lewej od nich jest pełne napicie akumulatora za nimi 0.
Po ominięciu ich szczypcami, na pinach baterii pokazuje sie napięcie 16v. sterują one mosfetem Discharge, myślę żeby dać za jeden rezystor (tylko jaki?? ) za drugi bezpiecznik na np 1A Smd
molo15 wrote:Witam,
nie wiem jak dobrać się do wnętrza baterii w laptopie Dell D820.
objaw jest taki że po włożeniu baterii komp pokazuje że brak jest baterii i mruga czerwona dioda statusu baterii.
wie ktoś jak dostać się do środka? czy trzeba brutalnie rozpruć jej obudowę?
czy taki objaw dobrze rokuje? wymieniać ogniwa i resetować eprom ?
dzieki
marek